Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meglehet, hogy le fog esni?

Meglehet, hogy le fog esni?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok,letört egy nem túl nagy darab au első fogamból. Bár azért látszik... A fogorvosom fölépítette töméssel, de azt mondta, hogy nem valószínű, hogy túl tartós lesz. Meg hogy ha szerencsém van, megmarad. Most 4 napos, és egy nagyon picit mozog a pótlás. Tényleg csak nagyon kicsit. Szerintetek meddig fog megmaradni? Azt hozzá teszem, az orvosom éppenséggel a környék egyik legrosszabbja... Koronát sajnos még nem tennének föl, mert növésben van az állkapcsom. Túl fiatal vagyok, az esetleg 2 év múlva lehetne. Én viszont nem akarom az egész tinédzser koromat fogatlanul leélni... Mindenhol kiröhögnének és kinéznének mindenhonnan... :/ Help! :(
2012. febr. 17. 15:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is tizenévesen tört le az első fogamból, de úgy hogy kb. negyede maradt meg. A fogorvos felépítette fehértöméssel, pár hónap után leesett, mégegyszer megcsinálta 2000ft-ért, azóta is fenn van, ennek már kb. 6-7 éve. Nem tudom mikor fog leesni. De azért attól is függ a tartóssága, hogy pl. almát vagy keményebb dolgokat rágsz-e vele, próbáld meg másik fogaddal enni, akkor tartóssabb lesz.
2012. febr. 17. 15:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Minden esetre ne piszkáld.Szerintem nem mozoghat ha csak egy kicsit kellett pótolni.Nekem van egy teljesen felépített,vissza épített fogam legalább 10 éve!!Semmi problémám nincs vele.De ha anyagilag megengedhetitek akkor menj el egy maszek fog dokihoz.Sok helyen a terep szemle,állapot felmérés ingyenes.Hol laksz?
2012. febr. 17. 15:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Magán fogorvos meg tudja csinálni, fogba beépülő töméssel, elég drága, de a színe olyan lesz, mint a fogad és nem esik ki. Nekem 25e Ft volt összesen röntgennel együtt.
2012. febr. 17. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!