Nektek már műtötte ki fogdoki egy rossz fogatokat? Ha igen mit csináltak pontosan? Mit ehettetek utána? És pihentetni kellet-e utána a fogad vagy ugyanúgy mint máskor elmentetek a dolgotokra otthonról?
azt tudom, hogy nekem is volt egy rossz fogam. beletört a cukorba. :D meg amúgyis fájós fog volt..
aztán első nap kitisztította a gyökércsatornát, meg beletömött valami gyógyszert. másik nap meg betömte csavarral. utána vagy 3 hétig még érzékeny volt. ettől függetlenül ehettem bármit, csak nem nagyon tudtam. :D max leves, meg puha dolgokat tudtam rágni.
és láss csodát fájós lyukas fogból újat kaptam, és nem fáj :)
bár nemtom a te fogorvosod milyen, és mit fog csinálni..
Szia!
Lehet,hogy emelővel kitudja szedni,vagy fúróval megfúrja egy picit a gyökeret és darabokban szedi ki,utána pedig küretkanállal kitisztítja a sebet.
Nos,nekem is volt letört fogam,annyira féltem,addigra már tudtam milyen a véső stb egy gyulladt fogam azzal szedték ki...gondolhatod,fájt .(annyira be volt gyulladva,hogy a gyógyszer sem igazán segített,amit 1 hétig szedtem)
De képzeld!A doki is meglepődött,hogy még is csak kitudta egybe szedni :)a LETÖRT FOGAM.(ínnyel egy síkban volt a fog pereme,ami megmaradt)
Utána (ha esetleg vágják az ínyed és varrat is lesz,amit 5 nap után szednek ki)biztosan pihenned kell,nem emelhetsz és nem hajolhatsz,mert akkor vérezni fog és fájni,minimum 2 nap szabi.
Cataflamot szerezz be,lehet szükséged lesz rá,bár nem biztos,nekem sem kellett.De ez változó.
Helyi érzéstelenítőt adnak és érezni igazából semmit nem fogsz az egészből.De,ha a fog gyulladásban van,akkor az érzéstelenítő,nos ... kb.,mint halottnak a csók.
Ha be van dagadva az arcod több,mint valószínű,kapsz augmentint,vagy valami gyulladáscsökkentőt,ami segít és 1 hét elteltével kell vissza menned a dokihoz,mert igazából gyulladt fogat nem szoktak húzni,ha csak nagyon nem muszáj.A fogorvoshoz amíg nem jutsz el,szedjél algoflex forte-t,az is fájdalom és gyulladáscsökkentő,jó gyógyszer.
Nyugi,és kitartást kívánok!
Majd írd meg mi volt!
(ennyi keksz+tea,kuglóf,krémlevesek,pépes gyümölcs ,én ezeken éltem 3 napig,bár nekem nem varratom volt,de a doki úgyis elmond mindent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!