Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nektek már műtötte ki fogdoki...

Nektek már műtötte ki fogdoki egy rossz fogatokat? Ha igen mit csináltak pontosan? Mit ehettetek utána? És pihentetni kellet-e utána a fogad vagy ugyanúgy mint máskor elmentetek a dolgotokra otthonról?

Figyelt kérdés
Sajnos van egy nagyon rossz fogam és úgy néz ki fog műtétem lesz hamarosan ezért kérdezem hogy mire számítsak? Már régen el kellett volna mennem,bár már akkor sem lehetett csak szimplán kihúzni,de nem mentem mert féltem. Ugyanakkor most is,csak akkor még nem fájt most pedig tegnap óta fáj és igazából azt érzem hogy körülötte az ínyem fáj és kicsit fel van duzzadva az arcom. :S
2012. febr. 12. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:

azt tudom, hogy nekem is volt egy rossz fogam. beletört a cukorba. :D meg amúgyis fájós fog volt..

aztán első nap kitisztította a gyökércsatornát, meg beletömött valami gyógyszert. másik nap meg betömte csavarral. utána vagy 3 hétig még érzékeny volt. ettől függetlenül ehettem bármit, csak nem nagyon tudtam. :D max leves, meg puha dolgokat tudtam rágni.

és láss csodát fájós lyukas fogból újat kaptam, és nem fáj :)

bár nemtom a te fogorvosod milyen, és mit fog csinálni..

2012. febr. 12. 19:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Normálisnak normális a fogorvosom,megbízom benne,mindig hozzájártam ha baj volt a fogammal,csak ugye most parázok mert régebben már említette hogy műtétre vár ez a fogam mert nem lehetséges simán kihúzni mert nem tudják megfogni. És az eddig hallottak alapján ismerőseimnél hogy kapok érzéstelenítőt aztán felvágják az ínyemet,ott ugye lesz így egy seb,és így kiszedik azt a rossz fogamat. brr... kiráz a hideg hacsak erre gondolok :/
2012. febr. 12. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet,hogy emelővel kitudja szedni,vagy fúróval megfúrja egy picit a gyökeret és darabokban szedi ki,utána pedig küretkanállal kitisztítja a sebet.

Nos,nekem is volt letört fogam,annyira féltem,addigra már tudtam milyen a véső stb egy gyulladt fogam azzal szedték ki...gondolhatod,fájt .(annyira be volt gyulladva,hogy a gyógyszer sem igazán segített,amit 1 hétig szedtem)

De képzeld!A doki is meglepődött,hogy még is csak kitudta egybe szedni :)a LETÖRT FOGAM.(ínnyel egy síkban volt a fog pereme,ami megmaradt)

Utána (ha esetleg vágják az ínyed és varrat is lesz,amit 5 nap után szednek ki)biztosan pihenned kell,nem emelhetsz és nem hajolhatsz,mert akkor vérezni fog és fájni,minimum 2 nap szabi.

Cataflamot szerezz be,lehet szükséged lesz rá,bár nem biztos,nekem sem kellett.De ez változó.

Helyi érzéstelenítőt adnak és érezni igazából semmit nem fogsz az egészből.De,ha a fog gyulladásban van,akkor az érzéstelenítő,nos ... kb.,mint halottnak a csók.

Ha be van dagadva az arcod több,mint valószínű,kapsz augmentint,vagy valami gyulladáscsökkentőt,ami segít és 1 hét elteltével kell vissza menned a dokihoz,mert igazából gyulladt fogat nem szoktak húzni,ha csak nagyon nem muszáj.A fogorvoshoz amíg nem jutsz el,szedjél algoflex forte-t,az is fájdalom és gyulladáscsökkentő,jó gyógyszer.

Nyugi,és kitartást kívánok!

Majd írd meg mi volt!

(ennyi keksz+tea,kuglóf,krémlevesek,pépes gyümölcs ,én ezeken éltem 3 napig,bár nekem nem varratom volt,de a doki úgyis elmond mindent)

2012. febr. 13. 20:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ :) Szégyenlem kicsit ezt mondani de a fogam amelyik eléggé rossz és csak éppen hogy van felduzzadva az arcom,nos ez a fogam sajnos el van rohadva :S Majd persze megírom,de nem mostanában fogok elmenni dokihoz,igen csak félek meg minden :/ Bár tudom jobb lenne ha elmennék mielőtt még rosszabbra fordulna a helyzet :/
2012. febr. 13. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!