Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A gyökércsúcs eltávolítást...

A gyökércsúcs eltávolítást (resectio) finanszírozza a TB?

Figyelt kérdés

Egy elrontott gyökérkezelés után tályog alakult ki és úgy néz ki már csak ez az egy lehetőségem maradt. Azt tudom, hogy a fogmegtartó kezeléseket a TB finanszírozza (tömés, gyökérkezelés),de ezt a szájsebészeti bevatokzást is?

Esetleg,ha valaki tud egy megbízható, megfelelősen felszerelt rendelővel rendelekző fogorvost Petsen az légyszi ossza meg velem a ezt az információt. Köszönöm szépen

2012. febr. 5. 12:21
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs, helyesen Pesten
2012. febr. 5. 12:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem sztk szájsebészetén végeztek ilyen beavatkozást, természtesen nem kellett érte fizetnem.
2012. febr. 5. 12:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megkérdezhetem, hogy sikerült? Nem sok biztatót olvastam az eredményességéről:(
2012. febr. 5. 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát nekem nem tért vissza a probléma, ami miatt műtöttek, sőt nemrég kaptam gyönyörű koronákat a fogaimra (köztük arra is, amit műtöttek), és minden rendben van vele, tehát nem gyulladt be, nincs tályog semmi, bár tény, hogy elszürkült ugye a gyökérkezelés meg műtét miatt, ezért is került rá többek között korona. A műtéthez kitartást kívánok, mert nem ijesztegetni akarlak, de szükség van rá! Nem érez az ember a fájdalomcsillapító után semmit, de sajnos lát és hall mindent. Brrr... Mai napig beleborzongok. De nekem a gyógyulás időszaka nem volt olyan vészes, mint amennyire mondták, hogy fáj, meg minden, illetve a varratszedés is pár pillanat volt. Remélem minden rendben lesz nálad is!
2012. febr. 5. 14:20
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, hát reméljük a legjobbakat.
2012. febr. 5. 17:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is lehet, hogy egy ilyen előtt állok, 4. sorai kicsit megnyugtattak... Párom anyukájának iszonyúan fájt utána, de remélem, ez egyénfüggő...
2012. febr. 19. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves gyökércsúcs műtéten átesett válaszoló! Nekem is ilyen műtétem lesz a jövő héten és nagyon félek! Tényleg nem érezni semmit? Nekem is az van, hogy elrontották az egyik gyökérben a tömést és le kell vágni azt a gyökércsúcsot. Meddig tart ez a műtét? Neked alul vagy felül volt? Ezt azért kérdezem, mert nekem alul lesz, és mondta a doki, hogy megvan a kockázata, hogy ha alul végzik a műtétet, eltalálhatnak egy fontos ideget és akkor zsibbadni fog nagyon sokáig a szám meg az arcom lent. Elolvastam én is, hogy pontosan hogyan csinálják, elég szörnyen hangzik... egyáltalán hogy kell elképzelni azt a csontfúrót, olyan mint egy rendes fogfúró vagy nagyobb? Köszi előre is a válaszodat.
2012. febr. 29. 10:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem felül csinálták a műtétet, de én tényleg nem éreztem semmit a fájdalomcsillapító injekció beadása után. Mondjuk azt eléggé megszenvedtem, folytak a könnyeim rendesen, de utána tényleg akár le is vághatták volna a fejem, az sem zavart volna. Sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen eszközök voltak, mert a dokim állandóan rám szólt, hogy csukjam be a szemem, jobb lesz úgy. Utána sem éreztem különösebb fájdalmat. Kibírható az egész. Nekem tényleg csak az injekció fájt. Kitartást! Remélem neked is hasonló szerencséd lesz mint nekem!
2012. márc. 2. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!