Bölcsességfog, hogy tovább?
Elkezdett nőni a bölcsességfogam, nagyon fáj! (22 éves vagyok)
Alig tudom kinyitni a számat, a fél arcom be is van dagadva, és érzem, hogy forró az ínyem ott, ahol jön a fog. Tulajdonképpen már hónapokkal ezelőtt elkezdett jönni, de az nem fájt, a hegyek már kibújtak, azt éreztem a nyelvemmel, most jön a többi része, szerintem. A fogmosással nincs baj (Sensodyne Classic-kal mosom), nem fáj, nem vérzik, de nehéz, mert alig tudom kinyitni a számat :S
Kb mennyi ideig fog ez eltartani, mivel gyorsíthatom meg a folyamatot? Szedhetek-e gyógyszert, pl gyulladáscsökkentőt? Mit ajánlotok?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Begyulladt az ínyed, esetleg a nyálkahártyát is irritálja.
Fogorvos meg tudja nézni, hogy ki kell-e húzni esetleg. Nekem az összeset ki kellett, mert nem fért volna el a számban, és "ránőtt" egy másik fogamra. Azért is gyulladt be.
Menj el minél hamarabb, mert emlékszem, milyen rossz a szájüregi gyulladás - hamar tudnak rajta segíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Már jobb a helyzet, nagyjából kijött a fog, már tudom nyitogatni, alig érzem már :) bár ez még csak az első.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!