Fogszabályzót le lehet vetetni ha szülő is azt mondja, hogy vegyük le?
Ezért most mondok neked 1 viccet xD
Fogászaton muki a doktorhoz:
- Húzza ki a problémás fogakat, azonnal, szó és érzéstelenítő nélkül! Bármely foggal baj van, húzza ki, de nem kell előtte szólnia!
- Hűha, maga aztán bátor beteg, üljön le!
- Ja... de nem én vagyok a beteg, hanem a feleségem!
:-))
És mit mondtak, miért nem lehet leszedni?
Nincs az a kis szerkezet hozzánőve a fogadhoz, el lehet távolítani. Ha meg azért nem, mert az egészségedet szolgálja, hát azt te döntöd el, hogy milyen beavatkozásra tartasz igényt és milyenre nem, nem lehet erőszakkal rávenni senkit sem arra, hogy egyenesek legyenek a fogai, ha nem akarja.
Az operációkhoz is kell a beteg beleegyezése, ha nem kapja meg az orvos, nem operál. A fogszabályozás meg nem olyan komoly beavatkozás, mint egy műtét.
Figyelj, nem állnak kórosan szarul a fogaim... elküldtek minket, úgy volt, h nekem éjszakai lesz, erre rábaszták ezt a szart... és igen, nekem is felszúrja, 1 éve fenn van, (11 hónapja...) nekem már kinn van szerencsére az összes fogam, de nem akarok ilyen ínyvagdosást, meg foghúzást meg kib@szott műtéteket... elég már így is belőle. Csak tudni akartam, le lehet-e szedetni...
Az meg már az ő baja, ha nem örül annak, hogy kb. 1 évvel a számított előtt a zsebében marad az a 60.000. Szerintem nem lesz olyan szörnyen rosszkedvű... amúgy, csak mondom, hogy a fölső 1. fogaim szétcsúsztak, mert az egyik 2 milliméterrel előrébb áll, mint a másik mióta ez a szar fenn van. Azt akarják, hogy amit elcsesztek, annak a helyrehozására fizessünk százezreket... ráadásul olyan hanyagul rakták vissza az egyik, MÉG A RENDELŐBEN (!) felragasztáskor leesett darabot, hogy itthon 3 napra rá megint lejött... ahhoz, hogy azt felragasszák, 1,5 k***a órát töltöttünk ott, és a fél fogsoromról leszedték, visszatették a leesettet, majd a többit is visszaragasztották. Ok jövünk haza, azt látom hogy a dróthoz hozzá sincs kötve csak úgy be van b@szv@ oda... bocs már hogy így káromkodok de elég ebből a szarból...mélyharapásom is csak a felrakás óta van... tehát elég lol, ezeket majd egyszer 100-200 ezrekér helyre hozzák... faxa...
Az, hogy széjjelebb állnak a fogaid, mint a kezdetkor mindenkivel előfordul... Nem tudják egyenletesen szabályozni a fogaidat. Van, ami beljebb, van, ami kijjebb van, és van, hogy egyiket még arrébb kell tolni, hogy a másik pont jó legyen. Gondold át még ezt párszor.
Az, hogy leesett a fogszabályzód sem feltétlen az orvos hibája. Lehet a fogaid hibája is, vagy mert hibás kelléket adtak a kezébe. Nekem felrakás után 2 héttel leszakadt egy brekett. Rá egy hétre az egyik gyűrűm. És még sorolhatnám, hogy mennyi balesetem volt, és én csak mosolyogva tűrtem, mert tudom, hogy megéri. Épp ma mondta a doki, hogy nem kell harapásemelőt hordanom. Arról volt szó, hogy 3 hónapig kell, és ráraktak még 2-t. Nem szóltam, csak tűrtem, és örültem, hogy vége. Helyette kaptam ma füzérgumikat, és össze van gumizva az alsó és a felső állkapcsom.
Igen, kellemetlen folyamat a fogszabályozás. Az ápolás és a tisztán tartás is nehézkes. Vele élni meg még nehezebb. De megéri. Csomó ember örülne, ha lehetne fogszabályzója. Neked lehetne. Van is. És eldobod magadtól a lehetőséget. Ahogy érzed. Gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!