Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Muszáj ilyenkor fogszabályozó?...

Muszáj ilyenkor fogszabályozó? Tényleg van ilyen mód a szemfogaim szabályozására? ( többi lent )

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy a szemfogaim feljebbről nőttek ki, mint kellett volna, és rajta vannak az ínyemen, kissé ki is állnak.

Engem nagyon zavar, de a fogorvos azt mondta, legalább 3 évig kellene fogszabályzót hordanom, folyamatos húzásokkal, és sok-sok fájdalommal. Édesapámnak, és Édesanyámnak is ez volt, elmesélték, és azok alapján nem nagyon szeretném...

Viszont hallottam valami olyat 'gyógymódot', hogy körülbelül 2 hónap alatt folyamatosan huzigálják le a két szemfogamat, és egy kicsit le is csiszolnak belőle, hogy beférjenek a helyükre. ÉS mindeközben éjszakai fogszabályozót hordanék.(szinte egy teljes protkót:D)

Nos, ez az eljárás egyrészt nem tudom, hogy létezik-e, és ha létezik, gondolom az állam nem nagyon támogatja, szóval elég költséges is lehet... Viszont megszabadulok a fogszabályozó hordása közbeni kellemetlenségektől (az első hetekben, azt hallottam, hogy nem is tud enni az ember, annyira fáj neki a foga, felsérti a szájat, és nem lehet rágózni, problémás a tisztítása, minden beleragad) De tudom, hogy irgalmatlanul fáj. De elviselném, mert utálom, hogy nem tudok szépen mosolyogni:(

Segítsetek, légyszi! Csak a fogszabi segíthet, ez az eljárás egyáltalán nem létezik?

2012. jan. 1. 14:04
 1/7 anonim válasza:
Nem létezik ilyen foghúzogatós, belecsiszolós módszer.Elég morbid lenne és az épp fogakba épp eszű fogorvos nem csiszol bele. Éjszakai fogszabályzót rettenetesen sokáig kell hordani. A rögzített fogszabályzó gyorsabb és HA csak ennyi a probléma az kevesebb min 1 év is lehet.
2012. jan. 3. 16:37
 2/7 anonim válasza:
Igen, fáj a fogszabályzó, de a szépségért megéri. Nekem is van most fogják levenni, fáj az elején nagyon, de visszagondolva újra nekifutnék, mert gyönyörű szépen sorba álltak a fogaim, mellesleg nekem nem kellett fogat húzni. Daemon típusú rögzített fogszabályzóm van, elöl a frontfogaknál fehér, szóval alig látszik. Nem problémás a tisztítás, persze belemennek dolgok, de van ilyen kis fogköztisztító, nagyon jól megtisztítja. Különösen nem sok idő és nem nehéz tisztán tartani. Lehet rágózni, viszont kemény dolgok mint a mogyi meg ilyesmi óvatosan de azt is lehet enni. (előző válaszoló)
2012. jan. 3. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Éjszakaival szerintem nem lehet ezt a problémát helyrehozni, mert az csak nyomni vagy tolni tudja a fogaidat, de föntről lefele húzni nem (a rögzített viszont igen).

Nekem is most tették föl a fém rögzítettet.

Megsúgom, hogy szerintem rosszabb a kivehető éjszakai (régen volt olyanom is, utáltam).

A kivehetővel nem tudsz rendesen beszélni, a fix készülékkel igen. A kivehető nagyon lassan fejti ki a hatását, a rögzítettel nekem már 2 hét (!) alatt visszament az egyik, sorból kiálló fogam.

Jajj, azért annyira nem borzalmas a fogszabi :D Igen, amikor fölteszik, kilazítja a fogaidat, de simán be tudsz kajálni, csak ne zsömlével meg rántott hússal próbálkozz, hanem levesekkel, főzelékkel, tésztákkal, pudinggal, joghurttal, ilyenekkel. Én is ilyeneket eszek húzás után és semmi fájdalommal nem jár :) Pár nap múlva már a rántott hús is menni fog :)

Én a helyedben föltetetnék rögzítettet, mert sokakl szebbek lesznek a fogaid! És szerintem tök jól is néz ki, egyáltalán nem ciki, ha akarsz akkor mindenféle színes gumikat is kérhetsz rá. És ha még 18 éves kor alatt vagy, akkor az sztk támogatja (utána már több százezres kiadás).

Könnyen meg lehet tisztítani. Veszel egy kutya közönséges fogkefét és így sikálod végig a fogaidat (fogak közt meg sima fogselymet használj, át tudod bújtatni a fém ív alatt): http://www.youtube.com/watch?v=GUaCCBuaaA0

Igen, lehet, hogy egy-két helyen felsérti majd belül a szádat (főleg, ha még plusz rögzítő drótot is föltesz neked a doki), de arra meg kapsz úgyis fogszabis viaszt, azt kell rányomkodni az éles részre és akkor nem fogja piszkálni a szádat. Nekem is első nap rögtön felsértette egy helyen, aztán viaszoztam és egy hét múlva már nem kellett viasz sem, mert hozzászokott a szám.

Úgyhogy hajrá, ne higgy a rémtörténeteknek és vágj bele nyugodtan ;)

2012. jan. 4. 23:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Hú, nagyon köszi:)) Egy kicsit megnyugtattál! Most elmentünk egy másik fogorvoshoz, (hozzá már régóta járunk) aki azt mondta, csak az egyik szemfogamra kellene, mert a másik még növésben van, és javul, megy lefelé. Csak a jobboldalit kellene szabályozni, mert az csúnya. NA, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy arra mennyi idő fogszabályzó kell?! Maximum három hónapot vagyok hajlandó eltölteni vele, szörnyen áll, már nélküle is épp elég nyomi vagyok:D
2012. jan. 7. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:

na várjál , én 5 év után vettem rá magam rettentő nagy volt a nyomás, mert a jóképűségem ellenére bazira eltorzítja a számat amelyik oldalon van a kiálló szemfog

szal ha azt mondja 1 év akkor is menj bele, nehogy már azt mond hogy inkább élsz még 60 évig egészségtelen fogakkal mint ,1-1,5 évig fogszabival...

lelkileg megerőltető ,de most Istenem én is úgy erősítem magam, hogy aki leizetlenez az éretlen p.cs:D, semmi empátiával nem rendelkezik ,miért érné meg nekem ha emiatt felhúzzam és lelkileg emésszem magam.

18f

2012. jan. 7. 21:21
 6/7 nazguls válasza:
55%
Csak egy kérdésem van: hogyhogy ezt a kérdést úgy találtam meg hogy közben a "farkas"-ra kerestem rá ?
2012. jan. 8. 21:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a rosszul nőtt szemfogat farkas fognak is szokták hívni :D
2012. jan. 8. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!