Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van olyan, hogy csak az alsó...

Van olyan, hogy csak az alsó vagy a felső fogsorra tesznek fogszabályozót?

Figyelt kérdés

ha pl nekem csak az alsóra kellene, a felsőre pedig nem ..

így gondolom még olcsóbb is ,de nem az ára miatt kérdem, hanem mert csak oda kéne sztem.. még nem láttam olyat,de hallotam róla h van ilyen is :S

2009. máj. 21. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen van. Nekem csak a felsőn volt szabályzó.
2009. máj. 21. 13:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, van olyan, sok ismerősömnek is csak az egyik fogsorán van fogszabályzója.
2009. máj. 21. 13:22
 3/6 A kérdező kommentje:
és hogyan van ez mennyibe kerül kb. nem tudjátok ?
2009. máj. 21. 14:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem csak az alsón lesz, de nekem speciális fogszabályzóm lesz mert nekem a hátsó fogaimat az előzőek helyére kell húzni... Nekem 100. Ezer lesz, de azért mondom mert speciális lesz...
2009. máj. 22. 15:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem két fogamat húzták, de semmi speciális nem kellett ahhoz hogy a helyére összehúzzák a többit. Felül is és alul is volt. Menj el egy fogorvoshoz ő megtudja pontosan mondani, hogy kell e mindkettőre. Nekem a kettő együtt 42 ezer ft volt... tehát ha csak az egyiket nézzük, akkor 21. Meg utána 10 a két éjszakai. Nagyjából ennyi, és 4 éve járok maszek fogorvoshoz úgy hogy ezen felül semmit nem kellet és kell fizetnem (elmúltam 18 ráadásul). A fogaim állapotát rendszeresen szemmel tartja, ha panaszom van, nyugodtan fordulhatok hozzá.

A porcelén fogszabályzó 120 körül van. Sokan "láthatalan" fogszabályzónak hívják, de persze az is észrevehető. Szerintem ennyi pénzt nem ér meg, de mindenkinek egyéni joga eldönteni :)

2009. máj. 22. 15:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Van olyan, de ebben az esetben vagy trehány a dokid, vagy mázlista vagy. Ugyanis az eseteg 98%-ában kell alsó-felső készülék, mivel attól, hogy kezelik az egyik fogsorod, megváltozik a harapásod. Jó, ha tudod, hogy a fogszabályozás elsősorban nem arról szól, hogy most akkor rakjuk szépen sorba a fogaidat, hanem arról, hogy normális legyen a harapásod. Persze csálé fogakkal képtelenség korrekt harapást létrehozni, ezért először mindig a fogakat rendezik sorba.

Szóval akkor, ha neked csak az alsó fogsorod kezelik, megváltozik a harapásod, és bár a fogaid sorban lesznek, de a harapásod -ha csak nem tartozol abba a mázlista 2%-ba - nem lesz jó. Amiből először lehet, hogy nem veszel észre semmit, de pár év múlva elkezd visszarendeződni az alsó fogsorod, vagy a felső fogaid kezdenek elmászni a módosult harapásod miatt, esetleg elkezd kattogni/fájni az állkapcsod, mivel egy számára "kényelmetlen" pozícióban lesz kénytelen összeharapni.

Ha már egyszer belevágsz a kezelésbe, ne spórolj ezen, pár év múlva igencsak megszívhatod!

2009. máj. 22. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!