Kibírnám még 1 hétig így?
Csütörtök éjjel kezdett el fájni az egyik fogam,de olyan szinten hogy azt hittem ler*had a fél arcom. Másnap mentünk a fogorvosomhoz,de az ünnepek miatt nem rendel egészen január 2-ig. Aztán sikerült eljutnom egy magán rendelőbe, ott pedig azt mondták,hogy azért fáj mert olyan mélyen van a tömés,hogy nyomja az idegeimet, és gyökérkezelés kellene,de ha várnék lehet,hogy elhalnának az idegek és írt fel antibiotikumot. Ez volt pénteken azóta semmi nem változott, ugyanúgy fáj, általában reggel és délután, estére elmúlik. Ma történt annyi változás, hogy nem az, hogy fáj, de baromi érzékeny, ha már csak hozzá érek, enni nem tudok vele és ez így ment egész nap.
Jövőhéten tuti hogy elmennék a fogorvosomhoz,mert azt akarom,hogy ő csinálja a gyökérkezelést.
Szerintetek kibírnám így jövőhétig?
Vagy van más módszer ,hogy ne fájjon ennyire? :(
Jó ég, mi az, hogy várjatok, hátha elhalnak maguktól!?
Keress egy fogorvost, aki megnyitja, a többit majd csinálhatja a saját fogdokid, de addig ne szenvedj. Ráadásul be is gennyesedhet addig, tehát ne várj.
Hasonló helyzetben vagyok, egyébként pár éve egy magánban csináltak gyökérkezelést, és betömték, nem nyitották meg, úgy mentem nyaralni. Majd bele.....ttem, csak napi 4 fájdalomcsillapító segített, míg végül a saját fogorvosom végre megnyitotta, és kezelte a fogam. Elmúlt a 10 napos fájdalom.
Szóval most hasonló a helyzet, legalább is abban hogy jövő hétig várhatok és már fájogat a fogam, valószínűleg bölcsesség és húzni kell.
Nekem ajánlottak most pár gyógymódot, nem tudom fáj -e neked, de ha igen próbáljuk ki, hátha segít:
1. öblögetés teafaolajos vízzel (1 dl meleg víz, 3-4 csepp teafaolajjal), fél óráig nem enni, nem inni, majd kiöblíteni vízzel, ami még benne maradt a szájban
2. több c-vitamin
3. szegfűszeg ráhelyezése a fogra/ínyre
4. etka jóga
5. fájdalomcsillapító végső esetben
Végül is tegnap sikerült eljutnom ,de nem tudom nekem furcsa volt az egész :/ Gyökérkezelték ,adott érzéstelenítőt(nem ért valami sokat), mikor haza értem akkor kezdett el zsibbadni az arcom, és ahova beszúrta az érzéstelenítőt ott fáj ha ásítok vagy eszek. Meg elvileg kiszedte az idegeket,hát nem tudom nekem utána még fájt egy 15 percig, és most se tudok vele enni mert érzékeny,de gondolom azért mert gyógytömés van benne vagy én nem tudom :/
Mindenesetre köszönöm a válaszokat :)
Majd a gyógytömést vagy ideiglenes tömést gondolom pár nap múlva kiszedik. Ha fájni kezd, ne várj, azonnal menj vissza, hogy szabadítsák ki, mert akkor begyulladt és ha le van fedve, akkor csak rosszabb lesz. Én voltam így vele 2 hétig, majd a fogorvosom kiszabadította, és várnom kellett jó pár napot, úgy lyukasan, hogy elmúljon a gyulladás, akkor tömte be végleg.
BUÉK!
oké,jövőhéten megyek már a saját fogorvosomhoz.
Köszönöm :)
neked is BÚÉK ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!