Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális az, hogy 16 évesen 3...

Normális az, hogy 16 évesen 3 fogamat húzták? Mert a legtöbb velem egykorúnak egyet sem vagy max. Egyet húztaki ki. Nagy baj lehet ebből később? (pl. jelentős foghiány, műfogsor, fogpótlás, stb)

Figyelt kérdés
2011. dec. 15. 19:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én nagymamám 63 éves volt és annyira fájt a foga ,hogy éjjel mászkált fől alá...Még sem húzták ki neki prdig ő erre kérte a dokit,hogy őt nem érdekli húzza ki ,,mert többet nem kínlódik és a doki még le is cseszte,hogy ő nem húzza ki addig amíg nem tudja 100%,hogy rossz és még nem lehet megmenteni.Azóta is meg van az a foga és most jó is mert a protkóját rá tudják építeni és nem kel olyat csinálni ami ki-be vehető .
2011. dec. 16. 17:12
 12/16 anonim ***** válasza:
gyenge szerkezetű fogakat örökölni is lehet, nem biztos hogy te tehetsz róla. 16 vagyok én is, 1 fogamat húzták :))) azt tanácsolta a fogorvosom hogy rendszeresen járjak ellenőrzésre,naponta 2-3szor mossam a fogam, és 1-2 év múlva a kihúzott fogam helyére épít egyet... :)
2011. dec. 16. 18:28
 13/16 anonim ***** válasza:

a többire vigyázz, mert tényleg nehéz a pótlás

szétdőlnek, rosszul kopnak, stb

2012. okt. 6. 11:06
 14/16 Varga Ercsi válasza:
Sajnos nekem is nagyon rosszak a fogaim,most arra gyűjtök hogy híddal vagy vmi üvegcsonkos pótlással megcsináltassam egy részét a hiánynak 5 db fogat akarok megcsináltatni elöl egyet a szemfogat meg hátul a többit! Ez a doki itt nálunk egy szemét dög és csak sorba húzta kifele hogy nem lehet megmenteni és lehet hogy csak 3 fogam hiányozna a többi be lenne tömve. 3 nagyon rossz fogam volt,amiknek szinte csak a töve volt meg, gondolom azt nem tudták volna megmenteni de a többit sztem igen, ha nagyon akarta volna a doki,:( nekem is 16 évesen már kezdett el letörni meg kilyukadni :( sajnos örökölhető is hiába ápolja az ember :(
2012. nov. 25. 23:17
 15/16 anonim ***** válasza:
nekem vagy 4 fogamat húzták ki mire 16 éves lettem. 25 éves koromra egy fogam sincs és mégis boldog vagyok
2013. jan. 7. 20:31
 16/16 anonim ***** válasza:
de mindenesetre kerülni kell a pancser orvosokat. boldog vagyok fog nélkül de a pancser doki miatt az összest ki kellett húzni. a legközelebbi jó doki meg 75 km re volt tőlem és nem érte meg eljárni hozzá.
2013. jan. 7. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!