Hány éves vagy és hány tömött, vagy kihúzott fogad van?
21 éves vagyok, lány.
3, vagy 4 tömött fogam van, de ezek közül kettő már kb 10 éves korom óta (hiába hirdetik nagyon, hogy a fogas dolgokat nem lehet örökölni, dehogynem!)
4-et, a bölcsességfogaimat pedig kiszedték, még mielőtt kinőhettek volna teljesen, mert szétnyomták volna a fogaimat, amit a fogszabályzás már beállított.
de irigylek azt akinek nincs rossz foga...
én 20 éves vagyok és tele vagyok lyukas fogakkal.. állandóan fogorvoshoz járok még a tömés alatt is szuvasodnak. nem tudom miért nem tudják jól megcsinálni:( pedig mosom a fogaim rendesen...
Mivel anyám és apám is lusta fogat mosni, ezért az én fogaim egészségére se fektettek semmi hangsúlyt, hanem azzal könnyítették meg a dolgukat, hogy ha nekik rosszak a fogaik, én is azt örököltem és kész. Csak arra nem gondoltak, hogy esetleg fogat kéne mosni, mivel ha nem tesszük, tök mindegy, hogy milyet örököltünk.
Így van 3 kihúzott fogam és 6 tömött 21 éves létemre. Érdekes módon, amióta 14 éves koromban a sarkamra álltam és elmentem egyedül fogorvoshoz és rendbe hozattam mindent, majd megtanultam a helyes fogápolás fortélyait, max. fogkő-eltávolításban van részem a félévenkénti kontrollon.
Ennyit a genetikáról meg a lusta szülőkről.
tegnap 23:35
Én írtam hogy a szülőktől örököltem a rossz fogakat.
Akár hiszed akár nem,én rendszeresen,naponta többször is mosom a fogam(még munkahelyi ebéd után is)
De hiába mosom,és hiába nem eszek csak ritkán édességet attól még a fogaim tönkre mentek.Ahogy a szüleimnek is ,nekem is kálcium hiányunk van,ami eredményezi a rossz fogakat..Hiába szedem a kálcium tablettát,már csak késleltetni tudom,hogy minl később legyenek még rosszabbak..
Szóval lehet hogy te elhanyagoltad,és a szüleidre fogod,hogy bezzeg ők sem mosták a fogukat,de sokan vagyunk akik rendszeresen óvták,védik mégis beüt a gond..
Hogy mennyire játszik közre a genetika,elmondom neked,hogy a sógoromnak aki lassan 50 éves és nincs egy darab rossz foga sem.Pedig fogkefét csak azért lát mert a nővérem rendszeresen mos fogat(ő nem igazán,csak ha nagyon nyaggatják) Ahogy a nővérem apósa is..Majdnem 80 éves,és csak azért van letörve az egyik foga mert diót akarta ketté harapni..(ő még fogkefét se nagyon látott az elmúlt 20 évben)
Én nem azt mondtam, hogy nem játszik közre a genetika, csak azt, hogy az emberek 90%-a aki a genetikára fogja, évente 2x vesz fogkefét a kezébe.
És igen, a szüleimre fogom, mégis kinek a feladata lenne megtanítani a gyereket a helyes fogápolásra? Nem szophatom ki a kisujjamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!