Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzóvel el lehet...

Fogszabályzóvel el lehet tolni a fogakat?

Figyelt kérdés
az a problémám, hogy egy fogam valamiért nem nőtt ki (az alja ottvan, csak nem nőtt ki már kiskorom óta, és így több hely van a fogaknak és szerintem e miatt az alsó fogsorom el van tolódva, szóval a fölső kettő alá nem az oda illő alsó kettő jut, hanem közé egy fog (nemtudom érthető-e) ezt valahogy fogászatilag meg lehet oldani? ilyen: [link] arra kéne eltolni hogy jó legyen amerre a nyilat húztam
2009. máj. 14. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia, igen, el lehet tolni, de ehhez alsó-felső fogszabályozóra van szükség.
2009. máj. 14. 21:16
 2/7 A kérdező kommentje:
és kb mennyi időbe telik?
2009. máj. 14. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ, pl. hogy amúgy a harapásod jó-e, stb.

Egy átlagos kezelés idő 1,5-2 év, de ha neked tényleg csak ennyi a problémád, akkor olyan 8 hónap + utána az éjszakai.

2009. máj. 15. 15:50
 4/7 anonim válasza:
sziasztok nekem is van fogszabályzóm 2008.június 4.-óta és igen el lehet vele húzni a fogakat.nekem azért lett,mert rés volt a fogam között és elöreállt.de ezen kivül macerásak a ogaim,mert mjd fe kel vágni az inyem mert nagyon lassan jön ki stb...am nagyon rossz a fogaszabályzó mert eleinte rámegy az összes kaja és nem tudod lenyelni,rajtamarad a kajamaradék,ha átlátszó gumit kérsz az besárgul és állandoan kikezdi a szám légyszi irjatok vissza köszönöm szépen,vivienszi
2009. máj. 18. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem másfél évig volt fogszabályzóm, és bár alapjáraton eltolni nem kellett, két oldalról húztak egy-egy fogat így aztán a helyére kellett húzni a többit. Most abszolút nem látszik, hogy valaha is lett volna ott fog.

Előre a fogorvos sem tudja megmondani, hogy mennyi idő lesz, nekem két és fél évet saccolt, de aztán olyan gyorsan haladtunk, hogy egyszer csak azt mondta másfél év után, hogy "legközelebb levesszük".

sok mindenen múlik, pl hogy hány éves vagy, milyen ütemben mozdulnak a fogaid, mennyire hagyják magukat, mennyire kell elhúzni, stb.

Sokszor eszembe jutott, hogy minek is vágtam bele, hisz borzalmasan tudott fájni. Egy-egy fogorvos látogatás után 3 napig fájdalomcsillapítón és joghurton tudtam csak élni, néha fájt az egész arcom, de mostmár azt mondom abszolút megérte!! :)

2009. máj. 22. 15:51
 6/7 A kérdező kommentje:
és szerintetek olyan esetben mint az enyém indokolt a fogszabályzó?
2009. máj. 22. 16:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem különösebben indokolt, de ha zavar, csináltasd meg! ;)

Egyébként szépek a fogaid, mert nem áll ki a felső, nem torlódtak alul sem, csak picit elcsúsztak. Lehet hogy ez lesz a szexepiled :D

2009. máj. 22. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!