A lúgosításhoz miből és mennyit kell fogyasztani?
Kíváncsi lennék, hogy mennyi gyomorsav termelődik egy átlagos embernél egy-egy étkezés után (hússal), és mennyi termelődik egy-egy savtúltengésnél?
És miből mennyit kell ennem/innom étkezés után/közben, hogy a ph érték a helyén maradjon?
Pl. ha termelődik 3 dl gyomorsav, akkor 3 dl lúgosított vízzel helyre is raktam a ph-t?
Bocsi, ha kicsit értelmetlen, sietnem kell munkába.
Várom a válaszokat. Köszi előre is.
Ha jól tippelek, akkor a kérdező nőnemű és fiatal, ill. a közép korosztályt képviseli. A "lúgosítás" karcsúságot, egészséget stb ígérve vonzza be mit sem sejtő áldozatait, elsősorban nőket és tumoros betegeket. Továbbra sincs azonban ilyen eljárás, hogy "lúgosítás". A "lúgosított víz", aminek pl 9 pH-ja van, elvileg emberi fogyasztásra alkalmatlan, ugyanis a nyelőcsövet szétmarná (mint a hypo). Másodsorban, a gyomor pH-ja azért annyi, amennyi, mert egyrészt a mikroorganizmusoktól hemzsegő ételt/italt fertőtleníti, másrészt a fehérjék lebontásához ilyen környezet kell. Étkezz egészségesen (sok zöldség, gyümölcs) és sportolj rendszeresen. Káros szenvedélyekről pedig le kell mondani (pl rendszeres dohányzás, alkoholfogyasztás). Járj el rendszeresen egészségügyi szűrésekre (fogászhoz is). Ennyi kell az egészséghez.
végzős orvostanhallgató
Hmm..nekem is írt nemrég egy "eü diplomás"...de lehurrogtam, hogy szociális munkás...erre itt már orvostan hallgató is van..
Nah mindegy..
Irodai dolgozó vagyok diplomával.
Lehet van valami ebben a savas-lúgos dologban, nagyon sok Józsi barátos lugosító teát el is adtak mikor felkapták a lugosítás témát..
Eddig senki sen foglalkozott ezzel, mégis megvoltak nagyanyáink is.
Tudjuk, hogy a husi savas, a zöldség lugos. Ergo enni kell mindkettőből, hogy meg legyen az ellensúly.
Én a zöld teát imádom, az is lúgosít. A citromos víz is lúgosít (savra sav). DE! én nem azért iszom ezeket, hanem mert inni kell napi 2-3 litert, és íztelen vízből nem lenne meg, kólát meg nem iszom.
Orvostanhallgató: akkor mitől van a gyomorégés? Mert én eddig úgy gondoltam, hogy vagy túl alacsony a gyomorsavam ph értéke, vagy túl sok a gyomorsavam.
És kipróbáltam, hogy lúgosítónak mondott ételeket eszem, és valóban nem fájt utána sehol.
Kérdező: a netről ezeket gyűjtöttem össze, mint lúgosítónak kikiáltott ételek, sok ellentmondás volt, úgyhogy könnyen lehet, hogy van benne olyan, ami nem jó, de azért a nagyját már kipróbáltam és bevált - vagy legalábbis nem lett bajom tőle. [link]
Azt semmiképp nem javaslom, hogy egyéb szerekkel próbáld belőni a gyomrod ph-ját a nem megelelő étkezésed miatt, ennek ugyanis kockázatai lehetnek. Inkább étkezz megfelelően, igyekezz párosítani az ételeket, ha egy húshoz például párolt brokkolit eszel köretnek, azzal biztosan nem ártasz akkor sem, ha a lúgosítás hülyeség. A megivott lúgos vízről ez már nem mondható el.
Most mi a kérdésed?
Az, hogy a gyomrodban hogy tudod beállítani a semleges Ph értéket?
Mert erre a válasz: Sehogy.
A gyomorban a gyomorSAV savas kémhatású, és úgy is kell lennie.
Nem kell lúgosítani, és nem is tudod.
Az egész lúgosítás, méregtelenítés téma meg egy nagy átvágás.
Az egészséges szervezet tudja a dolgát, nem kell lúgosítani, mert csak rontasz a dolgon, és betegebb leszel.
Méregteleníteni sem kell.
Még senki nem tudta megmondani, hogy miféle méreganyagokról van szó, és hol tárolódnak, és hogyan távoznak.
Értelmetlen a lúgosítás, fölösleges ezzel foglalkozni.
Nem a gyomromban...
Refluxom van, és marja mindenem. Gyógyszeren felül nem lehet ezzel a lúgosítással besegíteni a tablettának? Nem lenne kevesebb felböfögés, meg savas szájízből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!