Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet akkor csinálni, ha...

Mit lehet akkor csinálni, ha valakinek rohad a foga, de van 1 pici ép rész is belőle?

Figyelt kérdés
Van 1 barátnőm,tök szép csaj lenne,csak a fogait hanyagolja és teljesen befeketedett meg letört meg ilyenek...és szeretnék neki segíteni,hogy mások ne piszkálják a foga miatt...Mit lehetne vele csinálni,és kb mennyibe kerülne..még nincs 18 éves a csajszi...segítsetek légyszi!!!
2009. máj. 1. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem 18 év alatt ingyenes a fogorvosi kezelés ha a területileg illetékes fogorvoshoz megy. Beszélj vele őszintén. Mond el, hogy elrontja az összképet a foga állapota.Mond, hogy elkiséred ha fél.
2009. máj. 1. 11:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egy jó tanácsom van számára! Azonnal menjen el a fogorvoshoz míg van támogatása. Én 24 éves vagyok és nekem is nagyon romlottak a fogaim. Én állandóan mostam, de genetikailag örököltem a rossz fogakat. Tini éveimet rossz fogakkal vészeltem át és mikor eljött a munka keresés nagyon sokszor utasítottak vissza emiatt. Sőt volt olyan, hogy keményen megaláztak. Sajnos megcsináltatni nem tudtam, csak álmodtam a szép fogakról. Mosolyogni nem mertem, iszonyatos volt. Tavaly tavasszal csináltattam meg az alsó és felső fogsoromat elől, összesen 8 fog volt. Akkor volt 130ezer. Nagyon boldog voltam és komolyan mondom, hogy utálok fogorvoshoz járni, de akkor boldogan mentem.Szóval a lényeg, hogy minél hamarabb kezdje el csináltatni a fogait, míg iskolás, mert így még nem lesz olyan drága, mint nekem. Szurkolok, hogy sikerüljön neki nagyon! Ha van kérdésed akár privit is írhatsz!

2009. máj. 1. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én: 12 éves vook csak nekem nem vt benne ép rész 1 fogamnál volt "rohadás"! nekem kihúzta!
2009. máj. 1. 11:41
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat!!
2009. máj. 1. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha még nem olyan mély a szuvasodás, akkor eltávolítja a doki a szuvas részt, majd ha alkalmas a fog arra, akkor tömőanyagból szépen felépíti, ha nem alkalmas, akkor koronát készít rá. Ha mély a szuvasodás és sok foganyagot kell eltávolítani, de a gyökér ép, akkor gyökérkezelés, majd aztán egy ún. csapat tesz a gyökérbe, és erre építi fel a fogat, vagy erre teszi a koronát.

Húzni csak abban az esetben kell, ha már a gyökér is beteg! Ezután lehet híddal vagy implantátummal pótolni, de ennek elég borsos az ára. Gyorsan vedd rá a barátnődet egy dokilátogatásra!

2009. máj. 1. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal menjen orvoshoz, mert a fogak ilyen szintű károsodása nemcsak esztétikai hiba, hanem súlyos gócbetegség forrása is lehet. szülei hogy hogy nem rugdosták még el idáig fogorvoshoz?
2009. máj. 1. 20:33
 7/8 A kérdező kommentje:
nem nagyon foglalkoznak vele...az anyja alkoholista...az apja meg csak simán nem foglalkozik vele...már beszéltem vele..és mondta,hogy elakar menni fogorvoshoz,csak nem volt rá ideje vagy nem is tom..mondtam h 18éves kora előtt menjen el..mert utána non húzós ára lesz..még lehet hogy így is...
2009. máj. 3. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Na három év után rákérdezek hogy hátha jársz erre néha. Szóval megcsináltatta? Nekem is van egy ilyen ismerősöm és nagyon nem akar elmenni. Hogy vetted rá?
2012. ápr. 11. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!