Mit lehet akkor csinálni, ha valakinek rohad a foga, de van 1 pici ép rész is belőle?
Szia!
Egy jó tanácsom van számára! Azonnal menjen el a fogorvoshoz míg van támogatása. Én 24 éves vagyok és nekem is nagyon romlottak a fogaim. Én állandóan mostam, de genetikailag örököltem a rossz fogakat. Tini éveimet rossz fogakkal vészeltem át és mikor eljött a munka keresés nagyon sokszor utasítottak vissza emiatt. Sőt volt olyan, hogy keményen megaláztak. Sajnos megcsináltatni nem tudtam, csak álmodtam a szép fogakról. Mosolyogni nem mertem, iszonyatos volt. Tavaly tavasszal csináltattam meg az alsó és felső fogsoromat elől, összesen 8 fog volt. Akkor volt 130ezer. Nagyon boldog voltam és komolyan mondom, hogy utálok fogorvoshoz járni, de akkor boldogan mentem.Szóval a lényeg, hogy minél hamarabb kezdje el csináltatni a fogait, míg iskolás, mert így még nem lesz olyan drága, mint nekem. Szurkolok, hogy sikerüljön neki nagyon! Ha van kérdésed akár privit is írhatsz!
Szia!
Ha még nem olyan mély a szuvasodás, akkor eltávolítja a doki a szuvas részt, majd ha alkalmas a fog arra, akkor tömőanyagból szépen felépíti, ha nem alkalmas, akkor koronát készít rá. Ha mély a szuvasodás és sok foganyagot kell eltávolítani, de a gyökér ép, akkor gyökérkezelés, majd aztán egy ún. csapat tesz a gyökérbe, és erre építi fel a fogat, vagy erre teszi a koronát.
Húzni csak abban az esetben kell, ha már a gyökér is beteg! Ezután lehet híddal vagy implantátummal pótolni, de ennek elég borsos az ára. Gyorsan vedd rá a barátnődet egy dokilátogatásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!