Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A napi egyszeri fogmosás is...

A napi egyszeri fogmosás is ér valamit?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy napi 3 fogmosás lenne szükséges egy embernek, (bár van aki a minden étkezés utánra esküszik) viszont minimum 2-nek kéne lennie. én általában időhiány vagy lustaságom miatt csak napi egyszer szoktam. ez is segít védeni a fogam vagy ugyanolyan mintha nem is mosnám?
2009. ápr. 30. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Az a minimum, hogy reggel és este fogat mosunk. Felkelés után és lefekvés előtt!

Ha te este nem mosol, akkor az egész napi kajamaradék már, bocs, de rothad éjszaka a szádban. Viszont, ha a reggeli fogmosást hanyagolod, akkor meg a lepedékkel teli fog nem nyújt szép látványt, mert az látszik. Hisz éjszaka nincs olyan nyáltermelés, nem iszunk és a lepedék szépen felgyűlik a fogunkon. Nem beszélve az esetleges szájszagról, ami ezt kíséri. Nem hiszem, hogy nincs reggel is este is 3 perced fogat mosni.

2009. ápr. 30. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Nem. napi 2x meg kell mosni a fogainkat ahhoz, hogy ne képződjön vastag lepedék és ne kezdjenek el szuvasodni a fogaink. emelkedj felül a lustaságodon és törődj többet a fogaiddal.
2009. ápr. 30. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
A napi 1 fogmosás többet ér, mintha egyáltalán nem mosnád, de a napi min. 2 a normális.
2009. máj. 1. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
inkább mosd egyszer mint egyszer se, de azért tényleg illene 2X min.
2009. szept. 20. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem eszel cukros ételeket, és sikerül a csodával határos módon magadtól fenntartani a szádban valami tiszta állapotot, - a régi emberek még valahogy így működtek, - akkor egyáltalán nem kell fogat mosnod. Ez persze lehetetlen.

Ha viszont csak olykor-olykor, de mosol fogat, azzal máris felborítod az egyensúlyt, és függőséget alakítasz ki, tehát szükséged van többszöri fogmosásra ahhoz, hogy ne szuvasodjanak a fogaid.

Ha nem akarsz 30-40 évesen már protkót, akkor hagyj fel ezzel a szokással.

2011. jan. 13. 21:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Csakis este mosok fogat hosszú évek óta és a fogorvosom nagyon megdicsért, hogy “továbbra is maradjon” a napi két fogmosás (nem tudta, hogy egyszer mosom). Semmi fogkő, karban vannak tartva szépen, mondta. No, nálam ennyi…
2023. júl. 30. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindig csak este mosok fogat.Lekopogom nem volt még lyukas fogam 29 évesen.
jún. 23. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!