Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lesz ha nem húzatom ki a...

Mi lesz ha nem húzatom ki a bölcsesség fogamat?

Figyelt kérdés
A panoráma röntgenen látszik, hogy ferdén helyezkedik el és nem tud kibújni. Az orvosom azt mondta, hogy ki kell műteni. Nem fáj és nem is zavar, hogy ott van és nagyon félek az operáció utáni fájdalomtól. Gáz, ha nem operáltatom ki?
2011. aug. 31. 21:37
 1/4 anonim ***** válasza:
gáz, mert ha begyullad, akkor gyulladtan kell kiszedni, hidd el, akkor szart sem ér az érzéstelenítő injekció. A másik lehetőség, hogy miután idővel utat akar törni magának, kijön a szájpadlásodon vagy az orrodban nől ki. Fogászati asszisztensként (szerencsére csak tankönyvben) láttunk egy-két szép dolgot...
2011. aug. 31. 21:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Egyébként az alsó állkapcsomban van. Hogy tud begyulladni, ha teljesen befedi az ínyem?
2011. aug. 31. 21:45
 3/4 anonim ***** válasza:

azért gyullad(hat) be ilyenkor, mert:

1. mielőtt kibújik, elszuvasodik, sajnos a bölcsességfog nagyon rossz minőségű

2. ki akar jönni, de nincs helye, így az ínyed, a környező szövetek gyulladnak be az állandó feszítéstől.

De azt is tudnod kell ,hogy nem feltétlenül gyullad be, tehát lehet, hogy nem lesz vele soha semmi bajod, de a statisztika nem ezt mutatja sajnos.

Nekem hármat kiműtöttek már, abból kettő volt begyulladva, az pocsék dolog, nehezebben is jön ki, tovább ülsz a szájsebész székében és fáj is. A harmadik azokhoz képest fáklyás menet volt. Még így is vár rám egy, az utolsó.

2011. aug. 31. 21:59
 4/4 anonim válasza:

Szia! Remélem még nem késtem el nagyon a válaszommal :)

Nekem mind a 4-et kiműtötték, és egyáltalán nem bántam meg.

Az volt a gáz vele, hogy a panoráma nekem is azt mutatta, hogy ferdén nő mindegyik. olyan irányba, hogy az előtte levő fog gyökerét eltolja, ezzel az egész előtte levő fogat eltolja, ami a többit eltolja... és így össze fog torlódni a fogsorom (ami egy pár éves fogszabályozási kezelés után meglehetősen rossz érzés lenne...)

Szóval kiszedettem én is őket. Egy műtét 10 és 20 perc között volt, egyik jobban fájt, másik kevésbé. Amelyik jobban a csontban volt, azt tovább tartott kiszedni (érthető módon)

Viszont egyik sem volt kint az ínyemből.

2011. szept. 24. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!