Mi lesz ha nem húzatom ki a bölcsesség fogamat?
azért gyullad(hat) be ilyenkor, mert:
1. mielőtt kibújik, elszuvasodik, sajnos a bölcsességfog nagyon rossz minőségű
2. ki akar jönni, de nincs helye, így az ínyed, a környező szövetek gyulladnak be az állandó feszítéstől.
De azt is tudnod kell ,hogy nem feltétlenül gyullad be, tehát lehet, hogy nem lesz vele soha semmi bajod, de a statisztika nem ezt mutatja sajnos.
Nekem hármat kiműtöttek már, abból kettő volt begyulladva, az pocsék dolog, nehezebben is jön ki, tovább ülsz a szájsebész székében és fáj is. A harmadik azokhoz képest fáklyás menet volt. Még így is vár rám egy, az utolsó.
Szia! Remélem még nem késtem el nagyon a válaszommal :)
Nekem mind a 4-et kiműtötték, és egyáltalán nem bántam meg.
Az volt a gáz vele, hogy a panoráma nekem is azt mutatta, hogy ferdén nő mindegyik. olyan irányba, hogy az előtte levő fog gyökerét eltolja, ezzel az egész előtte levő fogat eltolja, ami a többit eltolja... és így össze fog torlódni a fogsorom (ami egy pár éves fogszabályozási kezelés után meglehetősen rossz érzés lenne...)
Szóval kiszedettem én is őket. Egy műtét 10 és 20 perc között volt, egyik jobban fájt, másik kevésbé. Amelyik jobban a csontban volt, azt tovább tartott kiszedni (érthető módon)
Viszont egyik sem volt kint az ínyemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!