Mit csináljak a bölcsességfogammal? Nagyon fáj már!
Figyelt kérdés
Bal oldali alsóról van szó. Már kinőtt, de nem tudom miért, most iszonyatosan begyulladt. 2 napja fáj, de ma éjszaka volt a csúcspont. Bedagadt a fél arcom, alig tudom kinyitni a számat. Cataflam nem használ, ma lesz a 3. napja, hogy szedem. Borogattam is ma reggel 6-tól, semmit nem használ az se. Tegnap kamillateával is öblögettem, este meg pálinkával. Egyik se használt. Nem tudom már mit csináljak vele, ráadásul ma még orvoshoz se tudok menni, de már komolyan sírok a fájdalomtól, kibírhatatlan. Pedig nekem elég magas a fájdalomküszöböm, de ezt nem lehet elviselni. Ráadásul még a torkom is fáj, be van dagadva a mandulám, nyirokcsomóim és meg vagyok fázva. Legszívesebben levágnám a fejem...
Valaki segítsen mit csináljak, amivel enyhíthetném a fájdalmat. :(
21/L
2011. aug. 25. 08:31
1/6 anonim válasza:
Márpedig ehhez orvos kell, mert magától nem fog meggyógyulni, sőt, továbbterjedhet és nagyon csúnya vége lehet. Van fogászati ügyelet is. Fertőtlenítő szájvízzel kellene öblögetni, és minél gyakrabban fogat mostni (különös tekintettel a gyulladt részre, bármennyire is fáj). Ha van otthon Augmentin vagy Dalacin, akkor kezdd el szedni, ha nem vagy rá allergiás. Muszáj eljutnod a fogászatra minél előbb.
2011. aug. 25. 08:41
2/6 anonim válasza:
Én a helyedben nem halogatnám az orvost, ügyeletre is mehetsz ezzel, mielőtt még szájzárat kapsz....
jobbulást!
2011. aug. 25. 08:41
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Dalacint épp tegnap váltottunk ki apunak, mert ő is beteg a torkával. Nekem is azzal kezdődött aztán a fogam is begyulladt. :( Valahogy mindenképp megpróbálok eljutni orvoshoz. Szerintetek mit csinál majd vele?
2011. aug. 25. 08:44
4/6 anonim válasza:
Feltehetően helyi érzéstelenítésben fertőtlenítő csíkot helyez a gyulladt területre, amit rendszeresen cserélni kell majd. Valószínűleg ír fel antibiotikumot is.
2011. aug. 25. 08:55
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenképp el fogok menni!
2011. aug. 25. 09:05
6/6 anonim válasza:
Lehet érdemes lenne kihúzatni, ha már arra jársz vagy szájsebészeten. Amúgyse vesszük túl sok hasznát meg csak a baj van vele. Én 18 vagyok, de nem volt óriási baj amikor nőttek. A jobb oldalon mindkettőt kihúzattam mert féltem, hogy hasonlóan járok. A húzást nem éreztem csak azt amikor "kapargatták", hogy elérjék : D. Egy hétig fel volt dagadva az arcom, többször kellett fogat mosnom, és a műtét után 1 hét múlva kiszedték a varratot. Fél év míg visszanő rendesen az íny.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!