Bedagadt az arcom, az ínyem, megúszom húzás nélkül?
Figyelt kérdés
Van egy fogam, amit korábban tömtek, majd gyökér kezeltek is február-márciusban, utána kicsit fájt a fogam, de nem volt annyira erős, tegnap viszont elkezdett bedagadni az ínyem, ma reggelre pedig az arcom is. (Tegnap motoroztam, lehet huzatot kapott?) így magától nem fáj szerencsére, csak ha megnyomom, borogatom, kaptam be antibiotikumot, éjszaka öblögettem kamillával. Az lenne a kérdésem aki volt hasonló helyzetben, az megúszta a foga elvesztése nélkül?2009. ápr. 12. 11:06
1/7 anonim válasza:
Hogy mit kaptál be? Antibiotikumot? Az nem játék, azt nem lehet "csak úgy", orvosi előírás nélkül beszedni.
Azt senki nem fogja tudni itt neked megmondani, hogy megúszod-e húzás nélkül... Azért esély van rá.
2/7 A kérdező kommentje:
felhívtam a fogorvost és ő tanácsolta, de fogadni az ünnepek miatt nemtud...
2009. ápr. 12. 11:11
3/7 anonim válasza:
Ha a gyökérkezelt fogad, akkor valószínüleg nem sikerült a gyökérkezelés, vagy nem sikerült a gyökérkezelés utáni próbatömésekkel a baktériumok kiirtása, így begyulladhatott. Minden bizonnyal a tömést fúrják majd ki belőle újra tisztítják és tömik.
4/7 A kérdező kommentje:
de ha bedagadt az íny alatta, az nem azt jelenti, hogy ott vmi genny van? :S és gondolom onnan azt vhogy ki fogja szedni
2009. ápr. 12. 11:39
5/7 anonim válasza:
Ha van alatta tályog, azt meg szokták oldalról nyitni és kitisztítani. Ha az álkapocs felé, tehát lefelé van a tályog, oldalról nem tudja megnyitni, akkor lehet, hogy húzni kell. Az elhelyezkedést röntgenen pontosan látja. Azért mondd meg neki, hogy küzdjön a fogadért, mert normál esetben úgy kellett volna megcsinálnia a gyökérkezelést, hogy ilyen ne fordulhasson elő.
6/7 anonim válasza:
nekem is volt ilyen, igaz nekem nem dagadt be, de gyökérkezelés után az ínyem nagyon fájt. Megismételte a gyökérkezelést és rá 1 hétra már jó volt a fogam. Mindenképpen mondd meg neki, hogy küzdjön a fogadért, mert minden fog hiányzik
7/7 anonim válasza:
80%, hogy nem húzza ki. Majd ki fogja fúrni, hogy a genny kifolyhasson. Ha még úgy sem jó, akkor kihúzza, vagy felvágja az ínyedet, de az viszont még érzéstelenítővel is fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!