Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tegnap húzták a fogam, fáj a...

Tegnap húzták a fogam, fáj a helye, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap húzták az egyik rágó fogamat, alul. A fogam gyulladt volt, az ínyem dagadt. Fáj a helye, mit tegyek?

Holnap orvos?

Valaki volt már hasonló helyzetben? Mit fognak csinálni???

2009. ápr. 7. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem felül húzták ki a fogamat és nekem is fájt a helye.De én nem csináltam vele semmit.Csak azért fáj mert megzavarták és érzékeny a heje.Kell 1-2nap míg elmúlik.Utána meg az lesz a fura,hogy nincs ott.Kicsi türelem és el is múlik.
2009. ápr. 7. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ki kellett húzni..

nekem közvetlenül a húzás után fájt a helye, de annyira, hogy bőgve mentem haza a fogorvostól, és alig voltam magamnál. otthon bevetettek velem 2 algoflexet, és elaludtam. miután felébredtem, már jobb volt valamivel, de pár napig nekem is fájt a seb.

gondolj azért bele, onnan lényegében egy gyulladt csontot távolítottak el, és egy jókora mély seb keletkezett. időbe telik, mire regenerálódik. antibiotikumot nem adott az orvos? ha pár nap múlva nem javul a helyzet, menj vissza. nem fog semmi durvát csinálni, ne félj. sztem készít egy röntgent a sebről, és ha úgy látja, kitisztítja a sebet, és ír fel rá valami gyull.csökkentőt.

2009. ápr. 7. 23:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem pont ma 3 hete húzták a fogam. Csak másnap fájt egy kicsit a helye, az enyém i9 gyulladt volt, látszott a gennyecske a gyökerén, ahogy kihúzták. Ha kb. 3 napig nagyon vigyzázol rá: nem eszel, iszol semmi tejterméket, nem rágsz rajta, nem megy bele a kaja és nem öblögeted, sem vízzel sem szájfertőtlenítővel nem lesz semmi gond. Én azon a héten szombaton szinte már észre sem vettem, csak a helyét. Most már óvatosan tudok enni rajta, bár még mindig van egy mélyedés a helyén és pirosabb is, hisz idő kell a teljes regenerálódásra. Az első 2-3 nap a legnehezebb utána nem lesz gond.
2009. ápr. 8. 07:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, én már hétfőn szedtem antibiotikumot a gyulladás miatt és úgy húzta ki szerdán, még utána vagy 2 napig bevettem. Te nem kaptál?
2009. ápr. 8. 07:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Szija! Azt megkérdezhetem h mennyire fájt a foghúzás? :$ Nekem talán hnap húzzák (csütörtökön) de nem biztos! Írtózok tőől! :(
2009. ápr. 8. 20:13
 6/7 anonim válasza:
Kapsz a fogad környékére injekciót és az ég világon semmit nem lehet érezni a húzásból. Egy kis feszítés, reccsenés hallatszik, de ebből semmit nem érzel. De az injekción túl kell lenni. Az meg 2-3 kisebb csípés. Ennyi. Nem kell félni.
2009. ápr. 9. 19:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat, eddig, nem jelentkeztem.

Köszönöm a sok hasznos választ, szerencsére már csak egy kellemetlen emlék az egész. A fájdalom elmúlt, 3-4 nap alatt.

Nem kaptam semmi antibiotikumot, és előtte sem gyulladás csökkentőt. Nekem fájt, mivel gyulladt volt, de kibírható volt.

A legjobban a recsenős hangot utálom, de szerencsére azt megúsztam.

Chorsodyl-lal öblögettem és vettem másik fogkrémet, elmexet. Ez a párosítás tökéletes volt!

Még egyszer, köszönöm :)

2009. ápr. 16. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!