Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet tenni éjszakai, ,...

Mit lehet tenni éjszakai, , fogrongálás" ellen?

Figyelt kérdés
Ahogy mások álmukban csikorgatják a fogukat, én úgy nagyokat harapok időről időre. Félálmomban is megtörténik néha, így vettem észre. Reflexszerűen, minden ok nélkül összecsaptam az állkapcsom. Nem tudom miért csinálom, viszont ez megviseli a fogsorom, fogpótlásra is került sor emiatt. Lehet ellene tenni valamit? Mi lehet az oka? (fogszabim is van, keresztharapásom, így az egyenetlen fogsoaim könnyebben tesznek kárt egymásban - 20/L)
2011. júl. 31. 06:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Én évekig csikorgattam és csttogtattam a fogaim, ahogy te írod. Az én fogaimnak sem tett jót. NAgyon-nagyon ritkán extrém stresszes helyzetben még előjön, de mióta nem járok iskolába azóta nincs vele gondom. Mármint annak nincs gondja, aki velem egy fedél alatt alszik, mert régen anyukám még a másik szobából is hallotta. Ma a párom már nem panaszkodik.
2011. júl. 31. 07:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Az nem igazán érdkeel, hogy mások hallják-e, sokkal inkább bármilyen módszer, ami megszünteti.
2011. júl. 31. 07:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Csakis a stresszkezelés.
2011. júl. 31. 07:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Létezik úgynevezett harapásemelő, ami pont erre való. Érdeklődj a fogorvosodnál.
2011. júl. 31. 09:56
 5/5 anonim ***** válasza:
én is azt ajánlom, amit az előttem levő :)
2011. aug. 3. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!