Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A leghátsó fogak is kiesnek?

A leghátsó fogak is kiesnek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 23. 14:20
 1/8 anonim válasza:
Minden tejfog kiesik. Ha a csontfog esne ki az nagy baj lenne - kieshet, ha sorvad a fogíny és stb.
2011. júl. 23. 14:43
 2/8 anonim ***** válasza:

szia!

Hidd el nekem, hogy a leghátsó őrlőfog (NEM a bölcsességfogra gondolok!) nő ki utoljára a tejfogakkal-csak hogy az maradandó fog! Abból nincs tejfog. És ez azért probléma, mert a gyerekek még nem vigyáznak annyira a fogaikra, és sokszor már serdülőkorban ki kell húzni.

"Hat éves kor után kezdnek megjelenni a maradó fogak, a következő sorrendben: az első nagyőrlő (6-7. év), a középső metsző (6-8. év), az oldalsó metsző (7-9. év), az első kisőrlő (9-13. év), a szemfog (9-13. év), a második kisőrlő (10-12. év), a második nagyőrlő (11-14. év), a harmadik nagyőrlő vagy bölcsességfog (16-30. év vagy egyre gyakrabban meg sem jelenik)."

forrás: [link]

ha megnézed az oldalon a számozásos táblázatot, látod, hogy az őrlőkből nincs tejfog. sokkal több maradandó fog van, mint tejfog. És a maradandó is hamar kinő.

2011. júl. 23. 20:46
 3/8 A kérdező kommentje:
én a felső 6 osra értem az kiesik?
2011. júl. 23. 23:08
 4/8 anonim ***** válasza:
nem esik ki, mert maradandó fog
2011. júl. 23. 23:16
 5/8 A kérdező kommentje:

neeeeeeeeee! Van rajta egy lyuk... Kérhetem tömésnél hogy érzéstelenitsék?

ja egyépkén 12 éves fiú vagyok

2011. júl. 23. 23:32
 6/8 anonim ***** válasza:
hogyne kérhetnél érzéstelenítést! de jobb előre megkérdezni, ha nem akarna adni akkor menj másik dokihoz. de mindenképpen minél előbb csináltasd meg, mielőtt tovább lyukad,mert ez a fog már mindig ott lesz :)
2011. júl. 23. 23:45
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, csak az a bajom hogy nagyon félek a fogorvostól amikor beleülök a székbe remegek...
2011. júl. 23. 23:56
 8/8 anonim válasza:
Nekem az alsó 6-os lyukas, de még soha nem mondta fogorvos, hogy be kéne tömetnem, pedig sokszor járok fogszabályzás miatt..
2017. máj. 10. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!