A leghátsó fogak is kiesnek?
szia!
Hidd el nekem, hogy a leghátsó őrlőfog (NEM a bölcsességfogra gondolok!) nő ki utoljára a tejfogakkal-csak hogy az maradandó fog! Abból nincs tejfog. És ez azért probléma, mert a gyerekek még nem vigyáznak annyira a fogaikra, és sokszor már serdülőkorban ki kell húzni.
"Hat éves kor után kezdnek megjelenni a maradó fogak, a következő sorrendben: az első nagyőrlő (6-7. év), a középső metsző (6-8. év), az oldalsó metsző (7-9. év), az első kisőrlő (9-13. év), a szemfog (9-13. év), a második kisőrlő (10-12. év), a második nagyőrlő (11-14. év), a harmadik nagyőrlő vagy bölcsességfog (16-30. év vagy egyre gyakrabban meg sem jelenik)."
forrás: [link]
ha megnézed az oldalon a számozásos táblázatot, látod, hogy az őrlőkből nincs tejfog. sokkal több maradandó fog van, mint tejfog. És a maradandó is hamar kinő.
neeeeeeeeee! Van rajta egy lyuk... Kérhetem tömésnél hogy érzéstelenitsék?
ja egyépkén 12 éves fiú vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!