Fogorvos után mitől alakulhat (nak) ki a szájban apró, fájdalmas hólyag (ok)?
A barátom múlt héten volt fogorvosnál, tömték a fogát. Azóta minden egyes nap volt valami baja. Pl. gyengének érezte magát, utána 2 napig ment a hasa, aztán folyt az orra is stb.
Hétvége környékén apró hólyag(ok) jött(ek) ki a szájában, és fáj neki. Öblögetett, de nem javul semmit, most hőemelkedése van, de azt mondja, hogy nem érzi rosszul magát.
Amikor én voltam fogorvosnál, nekem is pár napra rá kijöttek apró hólyagok a számban, de azok 2-3 nap alatt el is múltak.
Lehet, hogy ő is ott "szedett össze valamit" és azért jöttek ki rajta a hólyagok? Vagy már ennyira le van gyengülve a szervezete a sok betegségtől?
Orvoshoz talán holnap megy, de én ebben nem annyira bízok... Aki járt hasonló cipőben megírná, hogy mi volt vele?
Köszönöm előre is!
* ennyire
Bocsi, elgépeltem. :)
Nem, két különböző dokinál voltunk, ráadásul különböző városban. :)
Csak elsőként erre gondoltam, mert nálam is előfordult ilyen még régebben.
Lehet, hogy a panaszainak nincs köze a fogorvosi vizsgálathoz, hanem összeszedett valami egyéb fertőzést (a hasmenés, hőemelkedés, gyengeség, orrfolyás, a szájában az hólyagok...ez mind erre utal). Természetesen mindezt összeszedhette akár a fogorvosi rendelőben is.
Ha följebb megy a láza, és nem múlnak az aphták (hólyagok) a szájában, mindenképpen lássa a háziorvos! Az öblögetést, esetleg Glycoseptes ecsetelést, fájdalom-és lázcsillapítást (Algopyrin, vagy Paracetamol és származékai) c-vitamin pótlást mindenképpen javaslok, de ha nem enyhülnek a panaszok, vagy még több hólyag jönne ki, valószínű antibiotikumra is szükség lesz még akkor is, ha mindezt vírus okozza! Mérje a lázát! Jobbulást!
Nekem is szoktak ilyen hólyagok lenni fogorvos után. Én arra gondolok, hogy ahogyan babrál az eszközökkel, egy picit megsérti a számat belülről, és mivel elég érzékeny a szájnyálkahártyám, ezért kisebesedik.
(és olyan is volt már hogy nem éreztem a szám meg a nyelvem és amikor még zsibbadt voltam, beszéd közben elharaptam vagy megsértettem a fogammal)
Tegnap elment orvoshoz, nem a fogorvossal voltak a gondok. Mandulagyulladása van, és ettől legyengült a szervezete.
Azért köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!