Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Állandó fogszabályozó: amikor...

Állandó fogszabályozó: amikor levették nektek, éjszakait is kellett vennetek, hordanotok?

Figyelt kérdés
Hamarosan le fogják venni az állandó fogszabályozóm.Nagyon szép,egyenes lett. De a doki azt mondta hogy legközelebb levételre kell majd jönnöm, és az éjszakairól nem is beszélt nekem...
2011. jún. 29. 13:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem levételkor rögtön vették a lenyomatot, a színt is én választhattam. Nemsokára meg is kaptam a rögrítőfogszabályzót, kb 4 évig jártam még rendszeresen, utána már sokalltam a "látogatáspénzt" azért, h rám néz.
2011. jún. 29. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:
-rögzítő-
2011. jún. 29. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért kell utána még az éjszakai fogszabályzó, mert ha leveszik, és nincs meg a feszítés, akkor visszaállnak a fogaid olyanra, mint régen.

Így pedig úgymond megmarad neki az állandó helye :)

2011. jún. 29. 14:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem. tehát úgy van hogy leveszik az állandó fogszabályozót, Aztán pedig leveszik az éj szakaira a lenyomatot?
2011. jún. 29. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Miután levették a fogszabit, vesznek mintát a kivehetőshöz. Nekem másfél-2 évig volt fent az állandó, utána a kivehetős, azon mindig kicsit szorítottak, mikor jártam ellenőrzésre. Azt több hónapon keresztül hordtam, mire meguntam, mert fogaim szépen visszaálltak a fogszabályozás előtti állapotra :(:(
2011. jún. 29. 20:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a fogszabályzó levétele után levette a mintát! Azt el kellett vinnem a fogtechnikushoz aki 15 perc alatt megcsiálta rá az éjszakait! az már nem fém volt hanem műanyag mint egy fogvédő ugy nézett ki. fél évig napi 10 ort kelett hordanom. Tehát este!
2011. jún. 29. 20:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Első voltam, a 4 év napi 10-12 óra rögzítőfogszabi-hordás után szép lassan nekem is visszaálltak csámpásra, ezután kolis lettem, oda nem vittem az éjszakait, összesen 12 év fogszabályozás után gondoltam elég volt belőle, nem villogok a kék bigyóimmal a közös mosdóban.

Most 11 évvel azután, hogy levették a 4 évig fent levő rögzítettet, felül összetorlódtak a fogaim, alul pedig csámpásabbak, mint fogszabályzó előtt. Akkor nem is értettem minek rak oda is, semmi bajuk nem volt. (gondolom +60000 bevétel neki)

2011. jún. 29. 20:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Első: Hát igen...:S Remélem nekem nem állnak majd vissza a fogaim, tavaly júliusba tették fel, most júliusba veszik le, nagyon hamar, 1-2 hónap alatt egyenes is lett a fogam:)( az első két fogam volt csak görbe az egyik kissé befelé ment , a másik azért jobban kifelé állt:( ).Meg éppen azért kérdeztem,h elsőként leveszik-e az állandót és aztán a lenyomat jön az éjszakaira, mert szeptemberben már tuti nem akarok fogszab.-t, és addig még elviselném, csak nem akarok kifutni az időből( h mikorra is kérjünk időpontot), ha véletlen meg kellene várni míg meg jön az éjszakai. Nekem volt már éjszakai fogszabályozóm már előtte vagy 1,5 évig csak annak nem láttam ekkora eredményét...A doki azt mondta hogy azért is állt ilyen hamar a helyére:D

Bátyámnak is volt alsó rögzített fogszabályozója , egy fogát ki is húzták, hogy fel tudják tenni neki,végül is 80%-ban egyes lett neki, mikor betöltötte a18-at és le 'kellett' venni, kapott éjszakai fogszabályozót, amit nem hordott,és felülről elgörbültek a fogai, pedig azok olyan gyönyörű egyenesek voltak, és azért alulról sem egyenesek, befelé dőlnek.

2011. jún. 30. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!