Miért hullik ki teljesen egészségesen a fog?
Ti hány száz évvel ezelőtt éltek?
Skorbut, jézusom...
Ez van, ha hülyének ostoba kérdésére tudatlanok adnak degenerált válaszokat.
Húzzál el egy épelméjű fogorvoshoz, ha normális választ (és ellátást) akarsz kapni, és moss fogat rendesen és rendszeresen, akkor majd nem kell ilyen f@szságokat kérdezned! -.-"
"A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:22"
Ha téma ekkora tudora vagy, akkor légyszi tudasd velem és mindenkivel akit érint a téma, hogy mik azok a teendők (a magán dokin kívül, egyébként már az is folyamatban van), amelyekkel a probléma orvosolható. A fogam mosom rendszeresen, de amióta behatóbban foglalkozom a témával tudom, hogy ez nem elég. A téma ennél sokkal komplexebb.
Gyanítom, csak jól be szerettél volna olvasni 17:22, különben konkrétumokkal álltál volna elő. Hadd lássam mit teszek rosszul, és mit tegyek, hogy jól csináljam.
"A válasz megírásának időpontja: ma 09:04"
Megtennéd, hogy megkérdezed az édesapád, hogy hogyan sikerült elkerülnie a fogai elvesztését? Megírnád, esetleg privátan is! Köszönöm szépen.
Nyugi, nem téged oltottalak, csak a többi barmot, aki nem tud a témáról semmit, mégis osztogatja a bölcsebbnél bölcsebb tanácsokat.
Te legalább kérdezel, ha nem vagy elég tájékozott.
Amúgy a rendszeres fogmosás és fogselymezés mellett el kell menni féléves kontrollokra, fogkövedet leszedetni (de ha szükséges, gyakrabban is). Ha már magán fogorvoshoz mész, érdemes olyan helyet választani, ahol egy komplex szájhigiénés kezelést megcsinálnak neked, és bővebben fel is világosítanak a továbbiakról.
Nem bonyolult.
A szakmában dolgozom, úgyhogy nem áll tőlem túlságosan távol a téma, olyan szánalmas vágyaim pedig nincsenek, hogy a semmiért szólogassak be másoknak, (de ha lennének is, lássuk be, ez az oldal a sok gyökérrel pont megfelelne).
17:22
Kedves Kérdező!
Néhány éve találkoztam egy idős barátommal, s miközben beszélt, mosolygott, feltűnt, hogy a két szemfoga között rés van. Ilyen formában protézist nem csinálnak, rögtön rá is kérdeztem: "Neked még megvan az eredeti fogad?" csodálkoztam.
"Igen" - felelte - csupán egy fogam van betömve hátul, a többi mind egészséges.
Hogy lehet ez? - kérdeztem vissza.
S akkor a következőt mesélte:
Fiatal korában, amikor (sok évtizeddel ezelőtt) katonaként szolgált, volt egy egészségügyi őrmester. Tisztálkodáskor utasítást adott, hogy a fogmosás után, mindenki mossa meg a kezét és ....
A többit csak privát, mert a fogorvosok ezt SOHA nem fogják reklámozni. A munkájukba pedig nem kivánok beleszólni. Azóta én is gyakorolom, s nagymértékben csökkent a fogromlás.
Barátsággal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!