Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Honnan tudom hogy gyulladt-e...

Honnan tudom hogy gyulladt-e a fogam?

Figyelt kérdés
1 hete tömték, de azóta is fáj, szinte folyamatosan. doki ránézett azt mondta nem gyulladt. viszont állandó hőemelkedésem van. gyökérkezelni kell.
2011. jún. 27. 15:43
 1/6 A kérdező kommentje:
ja és tömésnél belilult feldagadt az ínyem, de az már szebb. az álkapcsom viszont azota is fáj..
2011. jún. 27. 15:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen sose volt pedig t9ömték párzsor. Lehe thogy a doki volt béna és nem meri be vallani :-D

Gyulladás általános öt tünete:

piros

fáj

duzzadt

nem működik jól

meleg

Ha ez meg van akkor gyulladt.

2011. jún. 27. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha egy sima töméstől fáj az állkapcsod, ott baj van. Ha megnyomod a fogad, vagy megkopogtatod kanállal és fáj, akkor a gyökérhártya gyulladásban van, valószínüleg gyökérkezelni kell. Szerintem menj el egy másik fogorvoshoz, aki nem ránézésre mondja azt, hogy nem gyulladt, hanem csinál egy röntgen és alaposabban megvizsgálja a fogad. Talán még gyógyszer is kell a gyulladás miatt.
2011. jún. 27. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az előző írta.

Ha tompán fáj, lüktet, ha hozzáérsz egy kicsit, akkor is fáj, akkor gyökérhártya gyulladás.

Akkor gyulladásban van.

Ha nem gyökérkezelik, akkor elhal a fog magától, de kialakulhat rajta tályog, amit viszont műteni kell.

2011. jún. 27. 15:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Mély volt a tömés, mondta hogy lehet hogy gyökérkezelni kell. Az ínyem duzzadt volt, lila, piros, fehér, de már elmúlt róla. Kocogtatásra nem mondanám hogy fáj, inkább csak kicsit érzékeny, hidegre érzékeny. A fájdalom nem lüktető inkább olyan mintha görcs állna bele, és olyankor az egész állkapocsom, az összes fogam fáj egyszerre, aztán ahogy jött, egysezrcsak elmúlik róla. Csak a hőemelkedés miatt gondolom hogy lehet gyulladás. Az állkapcsomba mikor kaptam a szurit, éreztem hogy vlmi nem stimmel, ott valamit igen eltalálhatott, mert azóta sem jött rendbe. lehet ott gyulladt valami?
2011. jún. 27. 16:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha mély volt a tömés, akkor kell egy kis idő, hogy megnyugodjon a fog, volt hogy nekem is fájt 1-2 hétig, azután elmúlt, a szuri helye is fájhat egy hétig is, nekem is szokott, amikor hátsó fognál oldalt benyomják a számba az injekciót.

Persze egy röntgen nem ártana, mert az a hirtelen jövő cikázó fájdalom, ami elmúlik, majd visszatér, az a gyulladt ideg, amit gyökérkezeléskor ki szoktak ölni.

2011. jún. 27. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!