Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ennyire lehet rossz egy fog?

Ennyire lehet rossz egy fog?

Figyelt kérdés

Az egyik barátomnak észre vettem hogy hiányzik egy foga hátul (szinte a leghátsó fent)

Azt állítja, hogy az ő foga már annyira lyukas volt, hogy mozgott, egy kicsit lökdöste a nyelvével és kiesett. Én nem tudom elképzelni hogy egy rendes (nem tejfog) csak úgy fogja magát és ki esik gyökerestül együtt és az illető nem döglik bele a fájdalomba. Meg egyáltalán hogy lehet egy 17 éves gyereknek ilyen problémája? Persze fogorvos azóta se látta, meg én mióta ismerem (két és fél év) sose mesélte hogy fogorvoshoz menne.. (erröl tudnék.)

2011. jún. 21. 12:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
de nagy probléma hogy nem meséli el mindenkinek ha megy fogorvoshoz...
2011. jún. 21. 12:52
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem eshet ki magától, fogorvos húzhatta csak ki.

Esetleg csírahiányos volt és ki sem nőtt, de ennek hátsó fogaknál kb. 0% az esélye, kisőrlőknél viszont annál több.

2011. jún. 21. 15:01
 3/14 anonim ***** válasza:
De, sajnos kieshet magától, de ahhoz brutálisan el kell hanyagolni...
2011. jún. 23. 09:24
 4/14 anonim ***** válasza:

Igen, kieshet, de nem 17 éves korodra. :D

Mondjuk úgy 40-50, feltéve, ha előtte soha nem mostál fogat.

2011. jún. 23. 09:25
 5/14 A kérdező kommentje:

elsőnek: én számára nem MINDENKI vagyok...

na de ezek a válaszok eléggé különbözőek. :\ most akkor mi van? :\\ tudtam amugy hogy kicsit fura ez a sztori amit igy elö adott... még légyszi irjatok :\

2011. jún. 23. 12:15
 6/14 anonim ***** válasza:

17 évesen csontfog nem eshet ki magától, még akkor sem, ha egész életében nem mosott fogat.

Azok lehetnek, amit a 2. válaszban írtam.

2011. jún. 23. 12:20
 7/14 A kérdező kommentje:
azóta is rákérdeztem még egyszer, de ő azt mondja hogy hagyjuk a témát meg erről nem akar beszélni mert milyen ciki meg ilyenek... valami itt nagyon nem jó szerintem.. :S a családjában az anyukája 40 év körüli, és hát már most alig van foga.. akkor ez valami örökletes?(talán ezért nem akar erről beszélni)
2011. jún. 23. 12:30
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem örökletes, csak nem téma náluk a fogápolás.

Még ha genetikailag rossz fogakat is örökölt volna, akkor is lehet ellene tenni körültekintő fogápolással.

Próbáld rávenni hogy menjen el fogorvoshoz és még most kezdje el a rendszeres fogápolást. Jobb később, mint soha,

2011. jún. 23. 12:39
 9/14 A kérdező kommentje:
szerintem az is ok arra hogy nem jár, mert tudjuk milyen drága manapság... (tudom, anyukámnak rendszeresen kell járnia különféle okok miatt) és hát ők nem úgy állnak.
2011. jún. 23. 12:43
 10/14 anonim ***** válasza:

De el lehet menni ám az SZTK-ba is. Ott is vannak jó dokik, csak előtte ki kell deríteni hogy kit ajánlanak. Egy fillérébe se kerülne a fogtömés, foghúzás, fogkőleszedés, gyökékezelés.

Ha pedig eljárna félévente, akkor ugye max. egy-egy pici tömést kellene csinálni.

2011. jún. 23. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!