Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyit segít az éjszakai/...

Mennyit segít az éjszakai/ kivehető fogszabályzó?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, de nem szeretnék állandót, viszont a fogaimra ráférne az igazítás. Nektek mennyit segített?
2011. jún. 11. 10:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
nekem 7 éven keresztül volt de nem használt semmit, utána kellett a felszerelős, de mikor azt levették utána megint kellett és akkor már jobb volt. Nekem két fajta kellett az egyik 3000 a másik 6000 volt
2011. jún. 16. 22:06
 12/17 anonim válasza:
Nem olvastam el a többiekét, ne haragudj. Ne használd, kérj állandót. A Hollywood-i színéznőknek is van. Az állandó szabályozható, előre tudod, mennyi időre "lesz veled", és mi a várható eredmény. Én utáltam az éjszakait, volt, h haználtam, volt hogy nem, a vége az lett, hogy a kilazított fogat elvesztettem. Mert ez az elv: kilazítják, aztán hagyják rögzülni. Csak nem közlik veled, hogy azért 2 év, hogy amit az elő 2 hónapban elérnek, úgy is maradjon.
2011. jún. 16. 22:07
 13/17 anonim válasza:
100%

Remélem nem gond hogy én is írok, nem olvastam el az előzőket.

Én éppen ma voltam utoljára ellenőrzésen.

Nekem volt felragasztott, állandó készülékem, és én kifejezetten szerettem. Nem tudom miért félsz az állandótól, én egyedinek éreztem magam tőle. Az éjszakai az nem hat sokat, az csak arra van hogy a fogaid ne csússzanak vissza.

Tehát a lényeg hogyha most elkezded, akkor két év. De az állandó csak egy év kb. Hidd el, szeretni fogod.

És szerintem egy szép mosolyért megéri.

14/L

2011. jún. 16. 23:22
 14/17 anonim válasza:
87%
Még fiatal vagy, válassz állandót. Én 20 vagyok és 1,5 éve vettem éjszakait, de szinte soha nem hordom. Ha most nem lépsz, meg fogod bánni pár év múlva. Sok szerencsét! :)
2012. máj. 3. 15:27
 15/17 anonim válasza:

Ma voltam fogszabályozáson, nekem is ilyenem lesz. Az ára 15 ezer forint, 15 éves korban, vagy utána, nem érdemes kivehetőt.

12/L

2013. máj. 29. 18:47
 16/17 anonim ***** válasza:

A kivehető fogszabályzó gyerekeknél vagy olyan felnőtteknek jó, akiknek nincs nagy problémájuk, vagy nagyobb elváltozás a fogukban. Sokan reménykednek, hogy hátha elég a kivehető fogszabi, aztán marad a ragasztott:)

Ha jó fogszabályzó orvost szeretnétek, aki el is magyarázza, hogy mi vár rátok, akkor én ajánlom a Naturadent Fogászatot, már ha Bp közelében laktok.

2015. ápr. 14. 13:38
 17/17 anonim válasza:

Tudom, hogy későn írok de hátha akad még olyan aki ugyanebben a témában keresi válaszát. :)

Nekem kiskoromban kitört a fogam (legelöl) , mert bevertem az asztal sarkába, és ezért a felső fogsorom 8 mm-rel előrébb van (volt), mint az alsó, ezért a fogdoki azt mondta hogy kezdjek el hordani egy éjszakait. Nagyon fájt, és olyan fél vagy 1 év alatt ment vissza csak 3 mm-t.... egyébként olyan volt a távolság a két fogsorom között, hogy befért a hüvelykujjam! De mivel abban a korszakban kezdtek el a fogaim váltani egymást, így az éjjelit hiába raktam fel, lepattant. Ezért meg kellett várni, mire az összes tejfogam kiesik, és helyére kinő a csontfogam. (Eléggé hosszú idő volt). Persze ez idő alatt nem használtam az éjjelit, mert nem tudtam (és újból előrement a fogsorom. Oda a 3 mm, kezdhetjük előröl..). De mire kinőtt az összes csontfogam, csináltattunk egy új éjjelit, és megint itt tartok. Február óta hordom, és már észrevettem, hogy nem fér be a hüvelykujjam a két fogsorom közé! És most május van! 3 hónap alatt igen sokat ment vissza, sőt gyorsabban is ment vissza, mint tavaly (amit máig nem értek hogy miért). Szóval én rendszeresen hordom, minden éjszaka, és látszik a változás. Ezután jöhet majd a nappali.. :)

2018. máj. 10. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!