Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozás 20 évesen?...

Fogszabályozás 20 évesen? Tényleg ennyire drága?

Figyelt kérdés
Állandó fogszabit szeretnék, hogy végre rendbe sorba legyenek a fogaim, mivel a kivehetö készülékkel nem lettek tökéletesek. Egy pici rés van a bal és jobb felsö 4eseimnél, mivel ott kihuzták a fogat, de nem zárodott össze teljesen a rés. Nagyon zavarnak a rések, kb mennyibe kerülne az állandó fogszabi? Max 100.000 ft-ot tudok rákölteni. Segitesetek! 20/L
2011. jún. 2. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem az állandó fém lett volna 130ezer, alul-felül, de valami speciális cucc kell hozzá, így 150 lett, ha porcelánt választottam volna, az 30ezerrel drágább. Lehet, hogy ha csak egy kell, akkor 80 ezerből kijön.

(És mindezt azért, mert anno mikor államilag finanszírozott lett volna, a kijelölt fogszabályzódokim sz*rt rám... Lehet nem voltam szimpatikus...)

2011. jún. 2. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
14:18 menj már anyádba a cigányozásoddal együtt...
2011. jún. 2. 14:28
 3/9 anonim válasza:

Nekem államilag finanszírozott volt.

Bírtam az orvosomat, kedves volt, alapos és gyönyörűek lettek a fogaim.

Kb. 50 000 Ft-omba került csak.

2011. jún. 2. 14:33
 4/9 anonim ***** válasza:

100 ezer nagyon kevés. Annyiért épphogy felrakják egy olcsóbb helyen, ha nincs komplikáció. Gyűjts még egy kicsit, ezzel sajna nem tudsz mást tenni.

Egyébként biztos, hogy az állandó jó lesz? A kivehetővel miért nem lettek tökéletesek?

2011. jún. 2. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:
14:28 miért nem így van??
2011. jún. 2. 15:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem államiban lesz az alsó meg felső 160.000. Magánnál 250.000 lett volna. Nekem is ugy vol, mint az egyik válaszolónak: kb 9-10 évesen voltam a fogszabisnál, és ugy találta, minek az... Kapafogaim vannak, elég rossz a harapásom és nem is egyenes a fogsorom.
2011. jún. 2. 15:25
 7/9 A kérdező kommentje:

Én ugy gondolom hogy az állandó fogszabi segitene. Csak felülre. És nekem tökéletes a sima fém is, ugyanis valamiért nagyon tetszik :)

a kivehetövel visszaálltak a fogaim, pedig rendszeresen hordtam. Ooh ugy elkeserit hogy réses fogam, és irigylem azokat akiknek szép sorban vannak :) marad a sporolás.. Köszi a válaszokat! Várok még tapasztalatokat!

2011. jún. 2. 19:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért 9-10 évesen jó, hogy semmit nem kezd a fogaiddal, akkor még igencsak növésben vagy. Szerintem rám gondoltál az utalással, én 14 évesen voltam, aztán 16 mikor mentem, de ugyanazzal a diagnózissal, ami nálad... A fogszabis orvoson kívül mindenki állandóan azt hajtogatta, hogy állandó fogszabályzó kéne, mert ez így nagyon ronda...
2011. jún. 3. 14:06
 9/9 anonim ***** válasza:
ha nem vidéki vagy, érdemes vidéki fogdokikat is nézni a környéken, azok általában olcsóbbak mint a fővárosban, és ha kedvezményesen utazol, lehet jobban megéri, számolj utána! :)
2011. jún. 3. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!