Fogszabályzó miatti foghúzás. Tapasztalatok?
Hát én se hagynám... 3 fogorvosnál voltam, az első MINIMUM 4et akart kihúzni hogy feltegye - az egészségeseket! Ehhez képest a második azt mondta (van egy első "farkasfogam" magasan van, nem tudott lejönni mert alatt rendeződtek a fogaim maguktól de így szabályos a fogsorom már...) hogy ő azt ki sem húzza mert nem látszik, egészséges, és nem zavar az evésben, beszédben. Sőt bele van nőve az állkapocsba teljesen - csak szájsebészeten altatásban húznák ki ha akarom.
A harmadik is megmondta: egészséges fogat csak nagyon indokolt esetben húznak ki. A rosszakat kihúzták azóta magától rendeződött a fogsorom...
Egy osztálytársam is így volt... neki 6ot akartak kihúzni, elment egy másikhoz és az felrakta minden húzás nélkül.
Én a helyedben másik orvost keresnék mielőtt a mentő vinne el a szájsebészetre.. A nővérem 17évesen kihúzatta egy fogát egy pesti fogászaton és nem tudták hogy szétágazó gyökere volt: szétszakadt a szája belül -> mentő, szájsebészet, összevarrás és rengeteg szenvedés...
Nekem is volt állandó fogszabályzóm és nekem is kihúzták az összes 4es fogamat.Viszonylag hamar "lenőttek" azok,amik felette voltak,és szép is lett.
Ahogy előtte néztek ki,hát valami undorító volt,egy lánynak legyen szép a mosolya,nem a fogak száma számít,hanem az,hogy ne úgy nézz ki,mint akinek kilóg a kapa a szájából.
Már 2 éve,hogy levették a fogszabályzóm,azóta is nagyon szépek a fogaim.Igaz nőttek a bölcsességfogaim és azoknak sem volt elég hely,úgy mind a 4et ki kellett műteni.
Szóval megszenvedtem ezzel az egész fogmizériával,de megérte,mert nagyon szép egészséges és szabályos fogsorom van. ;)
Jézusom :D
Nekem vízszintesen nőnek a bölcsességfogaim, összenyomják az egész sort. Mégse műttetem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!