Foggyökérgyulladásra gyanakszom és sokat olvastam róla a neten. Tapasztalatok? Lent!
Figyelt kérdés
Már említettem, olvastam róla de nem vérzik a fogam, nincs begyulladva a fogínyem, ha egy kicsit be vagy kinyomom a fogam nem sugárzik ki az arcomon máshová de érzékenyek a fogaim a melegre és a hidegre(a melegre erősebben). Ez azt jelenti, hogy még korai stádiumban van, és kezelhető és nem kell kihúzni a fogam?( bal középső metszőfog:( )2011. máj. 19. 19:43
1/4 anonim válasza:
Nekem is volt, elkell menni orvoshoz, akkor még kevésbé fájdalmas a kezelés. Nekem konkrétan kifúrták az egész fogamat belülről és gyökérkezeléssel gyógyították, majd a lyukat betömték, és azóta nincs vele baj! Ez kb. 3-4 éve volt.. minél hamarabb mész el, annál kevesebb az esély arra, hogy gyökérkezelni kell. én is később mentem el, és 2-3x vissza kellett járnom kezelésre és nem túl kellemes :S
2/4 anonim válasza:
biztos nem kell kihúzni -csak végső esetben szabad!!! -
a fogorvos majd megmondja, hogy gyökérkezelni kell-e
(a gyökérgyull. nagyon fáj, úgyhogy valószínű, valami más miatt van, van olyan, hogy az íny egy kicsit lejjebb csúszik - és érzékennyé válik a hőre az íny és a fog találkozásánál)
3/4 A kérdező kommentje:
Mostanában az érzékenység mintha kezdene csillapodni de a fogínyem egyeltalán nem érzékeny a hőre. De a fogygyökérgyulladásnak folyamatosan fáj vagy csak néha?Amúgy ha nem gyökérkezelik akkor mit csinálnak vele?
2011. máj. 21. 14:25
4/4 anonim válasza:
sz. nem gyökérgyull volt!
ha a gyökér gyulladt, az nagyon fáj, és el sem tud múlni
jó fogorvos megment minden menthetőt: gyökérkezeli!
( a pótlás nagyon nehéz, és sose tökéletes:((
úgyhogy megmenteni - akár magán orvoshoz, ha máshol nem akarják!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!