Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozás miatt foghúzás?

Fogszabályozás miatt foghúzás?

Figyelt kérdés
Magától a művelettől nem félek csak attól hogy ki kell húzni valamennyi fogamat. Milyen esetekben húznak ki fogat?
2011. máj. 7. 11:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
pl. ha nagyon torlódott (egymás mögött fogak), nekem kettőt húztak, de nem bántam meg, hogy belevágtam.
2011. máj. 7. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ miért kell a fogszabályzó.. és hogy hány éves vagy, mert amennyiben max 14-15 éves, még lehet változtatni a szádban a fogak helyzetét húzás nélkül is, speckó cuccokkal.. persze ez akkor van, ha pl egy olyan miatt kéne fogszabályzó, hogy nem nőttek le a szemfogaid, vagy egyéb olyan, ahol már 1 centi hely is elég. Nekem választási lehetőséget adtak.. hogy vagy fogat húznak, hogy elférjen a szemfogam, vagy kínlódok ezekkel a cuccokkal fél évet.. Nem bántam meg, hogy nem húzták ki a fogaim
2011. máj. 7. 12:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha nincsenek egymás mögött a fogak akkor valószínűleg nem kell húzni? Mert nekem alul az első két középső metszőfog egy nagyon kicsit(kb. 1 mm) van "rácsúszva" a egymásra, és pár nincs egy vonalban, de nincsenek egymáson. Felül csak a bal oldali szemfog van kijjebb mint a többi a mögötte lévő 2 fog pedig beljebb, és ahogy látom ezek sincsenek egymáson.
2011. máj. 7. 12:11
 4/10 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok :) Remélem hogy nem kell húzni, mert végre elszántam magam, csak ugye jobban félek a foghúzástól mint magától a fogszabályzótól.
2011. máj. 7. 12:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is van fogszabályzóm, mondjuk a felsőt azt pont ma szedték le. ^^

Nekem 2 fogamat húztak, de mondjak valamit? A foghúzás egyáltalán nem fáj, de tényleg! Kis nyomást érzel és 1 perc alatt kint van. Én nem tudom miért van az mindenkiben, hogy mennyire fájdalmas, holott semmit nem lehet érezni. :)

Persze ezt én sem hittem el addig, amíg nem tapasztaltam, de ez így van. :) Ettől félj a legkevésbé!

2011. máj. 7. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
hát az biztos h nem mi fogunk dönteni h húznak e fogat, de sima ügy lesz, mégha húznak is.. ha meg fáj, szólsz, és megmondod h ebbe így nem mész bele.. hisz normál esetben megse szabadna érezned a húzást
2011. máj. 7. 18:11
 7/10 anonim válasza:
100%
Nekem is van fogszabályzóm, és fölül a két négyesemet ki kellett húzni a tökéletes végeredmény érdekében. Fél éve van fönt, szépen alakul a fogsorom, és már el is felejtettem azokat a kellemetlenségeket, amik a foghúzással jártak. Szerintem se ijesszen el a húzás! :)
2011. máj. 7. 19:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát én 2 fogszabályzos dokinál is voltam, + megkérdeztünk 2 sima fogdokit, hogy kell e húzni, és 4ből 3 azt mondta, hogy nem kell. Az egyik fogszabályzos doki volt aki nagyon azt állította, hogy muszáj, de mi meg azt nem akarjuk semmiképp sem ... és másik fogszabis doki meg aztmondta nemkell...szal végül ehez megyünk, és nem fognak húzni. Sztem ti is kérdezzetek meg több dokit, és ha lehet, ne húzassatok fogat...

15L

2011. máj. 10. 20:15
 9/10 anonim válasza:
100%
Én két dokinál jártam. Egy magánorvosnál, a körzeti fogorvosomnál és a fogszabályzó szakorvosnál. Mindhárman a húzás mellett voltak. Nekem pont az utóbbi mondta, hogy meg lehet csinálni húzás nélkül is, de teljesen szimmetrikus csak úgy lesz, ha húzunk. Belevágtam, és minden rendben...egyénfüggő. :)
2011. jún. 8. 17:39
 10/10 anonim válasza:
én is fogszabályzás előtt állok, és pont ez a dilemmám. most 28 vagyok, eddig halogattam, de még mindig torlódnak előre a fogaim, pedig már a 4 bölcsességfogam is ki lett szedve, pont emiatt. a barátaimon azt láttam, hogy akinek szintén nagyobb fogai voltak, mint ami elfért volna az állkapcsukban, és kamaszkorukban végig hordták a fogszabályzót, viszont fogat nem húzattak, azoknak mostanra szépen visszaállt ugyanúgy, ahogyan előtte volt. tehát semmi értelme nem volt az egésznek. nekem már az arcomon is látni, olyan nyuszi lett, vagy nem tudom. nem csak a 2 metszőfogam csúszott egymásra, hanem a szemfogaim is rendesen kiállnak, kicsit rajta is vannak a két kettesen, sőt az utóbbi években pedig az egész fogsorom még előre is torlódott! amúgy szép erős, ápolt fogaim vannak, de ez így akkor is zavar, mondom, éppen azért, mert már az arcom is kezd előreugrani... úgy hallottam, ilyenkor négyeseket húznak, és kész. Csak attól az egytől tartok, hogy marad a helyén majd rés, és nem tudják majd full bezárni az ívet. Van, aki így járt? Tud esetleg ajánlani valaki olyan fogorvost, aki előtte csinál olyan számítógépes előtte-utána képet, hogy eldönthessem, érdemes-e vállalnom a húzást? Nagyon fontos lenne, most már tényleg zavar ez az egész.
2013. dec. 16. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!