A fogorvosok mit gondolnak azokról a pácienseikről, akiknek sok rossz foguk van?
Van olyan ismerősötök, aki fogorvos?
Arra gondolnak ilyenkor, hogy "fúj, de gusztustalan, egy hanyag, nemtörődöm ember/nő", vagy közömbösek a betegek iránt?
Szia. Hát nem tudom. Nekem 15 éve ugyanaz a fogorvosom, és mikor felkerestem, nagyon durva meglepetés ért: 12 fogam volt, amivel baj volt. Én konkrétan csak egyet tudtam, mert azt láttam is. A többivel kisebb bajok voltak, apró lukak, amiket ő csak tükörrel látta, volt, ami belül volt, a nyelvemmel sem éreztem.
És hozzáteszem, elég igényes nőnek gondolom magam, úgyhogy rettentően elszégyelltem magam a dokinál. De megcsináltattam mind a 12 fogamat, és azóta is rendszeresen járok fél évente. :) Úgyhogy ha gondolt is rólam rosszat az elején, mostanra biztos nem gondol már :) Már elég baráti a viszonyunk, tegeződünk is pár éve. :)
Köszi a választ! :)
Arra gondoltam, hogy pontosítsam magam, amikor valakinek olyan értelemben rosszak a fogai, hogy be vannak tömve.
Dehát ugye, mégiscsak rosszak, hiába tömöttek.
Az látszik, hogy valakinek szuvasodásra hajlamos fogai vannak, és azért van sok rossz foga, és az is látszik, ha elhanyagolja, és azért.
Hiába mosod meg alaposan a fogorvos előtt, látszik, ha máskor nem fordítasz gondot a fogaidra. Látszik a fogkő, az elszíneződések, gyulladt így stb...
Ez igénytelenség.
De van, aki alapból hajlamos a fogszuvasodásra. Ha az ő fogain látszik az ápoltság, akkor arról nem gondolnak rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!