Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nőnek a bölcsesség fogaim, de...

Nőnek a bölcsesség fogaim, de nem a legjobb helyen, mit tegyek? (bővebben:lent)

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és már 2 éve elkezdtek nőni a bölcsesség fogaim. Voltam velük orvosnál, de azt mondta,h nem lehet őket kihúzni,mert csak a tetejük bújt ki, és ez azóta se változott, továbbra sem tudnak hozzányúlni. A jobb alsó oldalon, hátul 3 napja elkezdett nőni a 2. fog! Alig fér az ínemre, szinte a "számból nő ki". Elmondhatatlanul fáj már napok óta, áthat az egész fejemre, fülemre.. :S A Probléma azzal fokozódik, hogy nekem 3 és fél éve vették le a fogszabályzóm, előtte 4 maradandót húztak, mert alapból kicsi a szám. Azóta 3 fogam kibújt, most jön a 4. A felső első 2 fogam ugyanolyan nyuszisra előre jött, mint fogszabályzás előtt. Mit tegyek ilyenkor? A szájsebészet jelenthet megoldást számomra? Esetleg más is járt hasonlóan? Tapasztalatok is nagyon érdekelnek!

Köszönöm!

2011. máj. 6. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon sok esetben nem várják meg amíg teljesen kinő, hanem kiműtik az állkapocsból. Természetesen megfelelően zsibbasztanak, így nem érzel semmit. Arra is van példa, hogy altatásban egyszerre műtik ki mind a 4 ki nem nőtt bölcsességfogat.
2011. máj. 6. 21:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna! Köszönöm szépen az információt! :)
2011. máj. 6. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Az elsö válaszolónak igaza van, a legtöbb esetben kimütik. Ha van rá lehetöséged, akkor kérd, hogy altatásban végezzék, mert úgy sokkal gyorsabban rendbejön. Ennek az az oka, hogy ha altatnak, akkor az állkapocsizüelet sokkal lazább, jobban ki lehet a szájat nyitni és ezért jobban hozzáfér az orvos. Nekem 3 gyerekemnél mütötték ki egyszerre a négy bölcsességfogat, és kb 3-4 nap alatt rendbejöttek teljesen.
2011. máj. 6. 21:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2011. máj. 6. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!