A rossz fog, okozhat bélbetegséget, vagy semmi köze egymáshoz?
Az amalgám tömés okozhat inkább, ha olyan van cseréltesd ki fehérre de persze nem árt ha betömeted a rossz fogadat is. Ne félj a fogorvostól, nem bánt :) Utána boldogabb leszel.
Ha esetleg leszoktál a dohányzásról, attól is előjöhetett ez a betegség, mert ilyenkor másképp termelődik a gyomorsav. De az is lehet, hogy csak a táplálkozásoddal nem stimmel valami.
Most akkor viszont érdemes lenne diétáznod.
Krumpli helyett egyél rizst, sok barna rizst, szárnyas húsokat, és zöldségeket, (borsót keveset) répát többet, kukoricát többet, és almát.
Az édességet, a pudingokat, tésztákat és lisztet mellőzd.
Édesség helyett natúr joghurtot mazsolával.
Gyümölcsök közül ne egyél narancsot és kerüld a durva rostokat mert az végigkarcolja a bélfalat. Zöldségek közül kerüld a babot, a kelbimbót, a káposztát tehát ne egyél olyat ami puffaszt.
Cseresznye befőtt, ananász, barack, ilyenek jók.
Egyél sok paradicsomot, uborkát, fejes salátát.
Fehér kenyér helyett vegyél graham kenyeret, vagy tönkölybúza kenyeret, valami felvágottal, de a sajtokat mellőzd.
Heti 1x egyél halat, pl sült hekket.
És ne igyál kávét, mert az a vastagbélben szívódik fel, és szétcseszi a bélfalat és a nyálkahártyát, és ne igyál alkoholt.
A kínai ananászos csirke is jó, vagy a csirkés girosz tál saláta köterrel.
Gyógyszer nélkül rendbe tudsz jönni így.
Okés.Hát akkor sajnos még annyit tehetsz hogy elmész másik dokihoz is de ha neked igy jó akkor oké.(Amúgy amiket felsoroltam azok akkor hatnak ha még nincs akora baj,amikor nagyon nem vagyok jól akkor nem nagyon segitett semmi.
A fogdologbol meg annyit h menj el egy fogröntgenre és ott megmondják van e rossz fogad,ha gondolod csináltazsd meg és hátha akkor jobb lesz valami.Sok embernek van gymor és bélprobémája sajnos,szerintem nagyon közrejátszott eza válság meg h nincs pénz meg h idegeskedik mindenki.Sokan gyorsan bekapnak valamit,rendszertelenül étkeznek és máris megvan a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!