Mi a véleményetek a Sensodyne Repair & Protect-ről?
Én tegnap vettem a DM-ben 50%-os kedvezménnyel Sensodyne Repairt, mivel hamarosan lejár a szavatossága, de így is csak hetek múlva.
Egészségesek a fogaim, eddig nem volt vele különösebben gond, ha nem ettem vagy ittam túl savasat, mert akkor érzékennyé vált.
Szóval tegnap este, meg ma reggel mostam vele először fogat. Hirtelen megijedtem, mert forró lett tőle a fogkefe, és a fogaim is, és enyhén elkezdett fájni, mintha érzékennyé váltak volna a fogkrémtől, épp mint amikor savanyút eszem. Aztán azóta ha keményebb ételre harapok, érzem, hogy belenyilal a fájdalom.
Remélem, hogy ez csak valami használat eleji átmeneti állapot, mert ha nem, akkor ez a méreg drága fogkrém, nemhogy használ, de egyenesen árt!
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, kérem írja meg...
Utolsó! Nekem is volt ilyenben részem! Most hirtelen nem tudom melyik fogkrémtől, talán a repair & protect volt az (közben megkerestem a dobozát, igen az volt az), ami a pronamel után jött ki és olyan 3D-s kis bigyók (az elején fog) vannak a dobozán. Na szóval az elvileg újított változat, ami még inkább az érzékeny fogakra van. Azért is vettem a Pronamel helyett, mert azt gondoltam hatékonyabb lesz. De nem!!! Nekem szörnyű volt, mert az én fogaimon már szinte nincs is fogzománc annyira betett nekik a sav, korona kellene mindre emiatt (csak hát még nem tudtam pénzt előteremteni a dologra, mert az egyetemre és még ezer dologra is kéne). Nekem is felmelegedett a fogkrém, de ami még rosszabb, hogy totál lesúrolta a fogaimat vagy nem tudom (pedig nem dörzsöltem túl inkább csak vékonyan bekentem a fogaimat vele sensodyne extrapuha fogkefével). Olyan volt, mint amikor bizonyos szappanok után ha végighúzod az ujjad a bőrödön, akkor olyan furcsa hangot ad ki, mintha nedves üvegablakon húznád végig az ujjad. Nem tudom mit csinált a fogaimmal, mert nekem érdekes módon nem fájtak közben (pedig sokszor már a sima fogmosás is kellemetlen), de úgy éreztem totál lemart róla mindent (az elszíneződés és pici fogkőkezdemény persze maradt), nem volt olyan védőréteg, mint a pronamelnél. Én emiatt félretettem és csak néha használtam, de egy idő után a rágófogaim elkezdtek tőle fájni, amikor mostam vele (nem lyukasak igazán,csak kis fekete pöttyök, lyukkezdemények vannak)!
Úgyhogy szerintem NE használd tovább! Add oda olyannak, akinek egyáltalán nem problémás a foga vagy tartsd meg ékszereket tisztítani. (Én az ezüst gyűrűimet tisztogattam már vele és hasonló dolgokat, mert sajnáltam kidobni.)
Használd a Sensodyne Pronamelt, az nagyon kíméletes és tényleg beválik (évek óta használom, számomra az segít elviselhetővé tenni az étkezéseket), vagy nézz körül az Elmex nemrég jött ki hasonló termékekkel (azokat még nem próbáltam, de régen használtam pár terméküket és az Elmex gél - az nem fogkrém hanem inkább amolyan helyrehozó fogpakolás- pedig szinte csodaszer). De ha amúgy nem érzékeny túlságosan a fogad, akkor elég lehet egy normál fogkrém is, felesleges ezekre költeni, amikor ötödannyiért lehet kapni megfelelő fogkrémeket. Esetleg csak kiegészítésként használj Pronamelt. Vagy én régen, amikor még nem voltak ennyire rossz állapotban a fogaim a Vademecum titan strong-ot használtam, érdekes mert nekem az is nagyon jó volt, egészen kíméletes.
Én nem hinném, hogy x hét szenvedés után bekövetkezne a csoda és acélerős fogakat varázsolna a repair, szerintem nagyon melléfogtak ezekkel az újakkal. Talán érdemes lenne nekik írni is, hogy nagyon rossz ez a fogkrém.
Ja amúgy a Pronamelből is van sima és fehérítős white verzió is, de én még csak a simát próbáltam, szóval ha úgy döntesz, hogy beruházol rá, akkor az a tuti, a white kitudja megint milyen... :-/
A fogad pedig valószínűleg rendbe fog jönni pár nap alatt, néha én is elcsábulok és bekapok 1-2 szem epret vagy valamit, és akkor aztán ha nem öblítem ki utána eléggé a számat, akkor napokig fájnak a fogaim. Egyél addig mindent langyosan, és főleg tésztákat, tejtermékeket, leveseket, főzelékeket. Azok nem savasak és nem nehéz elrágni őket. Szerintem neked hamar rendbe jön a fogad, nálam az, hogy visszaregenerálódjanak a normál szintre akár 4-5 napit is eltart, de szerencsére nem lehetetlen, szóval nyugi. :)
Már bánom, hogy nem írtam be a kérdéshez, hogy mennyire nem vált be a fogkrém, de eszembe sem volt, csak magamban bosszankodtam miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!