Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem minden esetben fáj a...

Nem minden esetben fáj a bölcsesség fog mikor jön?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok, felül jön a Bölcsesség fogam, még nem fáj (lekopogom) Most már kibújt egy pici darabka , de nem fájt. Minden fogam ami nőtt, fájt. Nem mindenkinek fáj?

Másik kérdésem: Mi folyásolja be hogy kinőljön a bölcsesség fog?? Érett-e valaki hozzá. Vagy mitől?

Köszönöm

2011. ápr. 5. 16:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha a heteseid kinőnek, akkor 28 fog van a szádban. A 4 bölcsességfoggal együtt 32 fognak kell lennie. Szerintem a heteseid nőnek, azok szoktak a te korodban.
2011. ápr. 5. 17:18
 12/19 A kérdező kommentje:
Mi az a hetes?? Bocsánat a kérdést
2011. ápr. 5. 17:25
 13/19 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd meg ezt a képet. Be van rajta jelölve a hetes. Elölről a hetedik fog. Az nő ki a bölcsesség fog előtt, ami a nyolcadik a sorban.

2011. ápr. 5. 17:28
 14/19 A kérdező kommentje:

Akkor ez a bölcsesség fog lesz. Mert ha ez a hetes lenne, akkor a bölcsesség fogaimnak nem lenne hely.

Úgy vannak a fogaim PONT, mint ahogy a képen. Csak még felül nől a bölcsesség fog

2011. ápr. 5. 17:42
 15/19 anonim ***** válasza:

Ne hely alapján nézd, hanem számold le.

Nekem még el sem kezdett nőni, és nekem is úgy tűnik, hogy el sem férne. De ha te annyira ragaszkodsz hozzá, legyen bölcsesség fog.

2011. ápr. 5. 17:47
 16/19 anonim ***** válasza:

A bölcsességfog előjövetele nagyban függ attól, hogy van-e hely a számára. Igen gyakori, hogy 60 éves korban jön elő, mikor kiesnek a fogaink és már van hely számukra.

Az, hogy fájnia kell, nem igaz. Általában akkor van gond, ha már előbújt a fog és az íny alá ételmaradék megy, ami gyulladást okoz, ilyenkor szokott fájni. Eért ajánlott alaposan mosni az ínyedet is, még véletlenül se maradjon benne étel.

2011. ápr. 5. 23:52
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy mi az ami nől. De nől :D
2011. ápr. 6. 09:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Régen nekem is úgy tűnt, hogy nem lesz neki hely, de aztán mégis lett :) . Van, akinek a bölcsességfoga ki sem nő, mert nincs elég hely. Ez a genetikától függ.
2011. ápr. 10. 18:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként nekem nem az elején fájt, mikor nőtt, hanem a végén, mikor már a fél fog kint volt. De nem akarlak megijeszteni, nem olyan vészes :)
2011. ápr. 10. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!