Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvosok miért hordanak...

A fogorvosok miért hordanak szájmaszkot? (vagymiaz)

Figyelt kérdés
2011. márc. 19. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:
lehelet miatt?..
2011. márc. 19. 20:47
 2/10 anonim ***** válasza:

1. el ne kapjanak valami fertőzést

2. kevésbé érzik szerintem a szagokat (szájszag egy lyukas fognál nagyon kellemetlen)

3. amikor fúrnak akkor eléggé "fröcsköl" a víz meg a fúró és hogy ne az arcukra menjen

Szerintem ezek miatt, vagy mert előírás.

2011. márc. 19. 20:48
 3/10 A kérdező kommentje:
oké. köszi =)
2011. márc. 19. 21:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, de az én dokim mindig csak s zájára húzza, az orra szabadon van.
2011. márc. 19. 21:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert ha esetleg a vér az arcára fröccsen, és a beteg esetleg AIDS-es, ne kapja el. Emiatt hord kesztyűt is.
2011. márc. 19. 22:32
 6/10 anonim ***** válasza:
AIDS-et hogy kapná el? Az vérrel terjed.
2011. márc. 19. 23:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Kedves előző, fogfúráskor a vér is fröcskölhet, és ha belefröccsen a szemedbe, akkor lazán elkaphatod. Ezért használnak szemüveget is.
2011. márc. 20. 02:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Tényleg? Ezt nem tudtam, hogy szemen át elkaphatod...

De a kérdés-válasz szempontjából lényegtelen is, mert itt a szájmaszk volt a kérdés.

2011. márc. 20. 07:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Szájába meg csak nem fröccsen már...vagy ha mégis, nem hinném, hogy mondjuk ínygyulladása van egy fogdokinak, amin keresztül bekerülhetne a vírus a szervezetbe.
2011. márc. 20. 07:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Elég egy apró kis heg az arcon, hogy bejuthasson a vér. Tegyük fel, megvakarja az arcát kezelés előtt, kicsit élesebb a körme, felsérti a bőrt, és máris be tud jutni a beteg vére.
2011. márc. 20. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!