Fogszabályzó vagy műfog?
Szóval egy ideje szeretnék fogszabályzót, viszont egyre többet gondolok rá, hogy megérné-e nekem egyáltalán. 23 éves vagyok, már nem támogatja a tb, nem a legrégebbi rácsot szeretném, hanem a lágymozgatásos modernebbet, ami hamarabb elkészül. Ebből a legolcsóbb amit találtam 170 ezer ívenként. Nekem kell felülre és alulra is. Ehhez adjuk hozzá a kezelési tervet meg tököm tudja, plusz előtte a már rossz fogaimat be kell tömni, állapot felmérésen kb. 70ezret mondott rá a doki, plusz kő leszedés, de még röntgen is kellene, mert úgy látszana, hogy ha esetleg másikkal is van gond, amit nem vett észre. Ezekkel szintén nem fogok körzetihez menni, mert négyszer tömött körzeti és mind a négyszer szarul jártam vele, szétesett, fájt megint, kiesett és lyukas volt alatta stb. És ha utána miután ez kész, felrakják a szabályzót utána még havonta fizetni kell, valami kell hozzá az is pénz, külön szirszarok kellenek, hogy tudjam rendesen ápolni a fogaimat, vagy egy évig nem ehetek bizonyos kajákat miatt, meg mikor végzek vele és már valami eszméletlen összeg jön ki. Ráadásul, mikor teljesen végeztem, utána ugyanúgy romolhatnak a fogaim, tömetni kell, kihúzni stb. Mosom, fogselymezem, mégis az utóbbi években folyton romlanak, mindig tömetem, már van vagy 10 tömött fogam, öt év alatt, előtte meg összesen egy volt.
Így aztán felmerült az bennem, hogy mi lenne, ha kihúzatnám az összeset a fenébe és a csavar beültetős módszerrel teljesen új műfogakat csináltatnék. Nagyon drága, de hát ahogy néztem kb ott lenne, max kicsivel drágább, mint a fogszabályzós fullos kezelések, és sokkal hamarabb megvan, ráadásul az utána nem lyukad ki meg ilyesmi. Csak sajnálnám az igazi fogaimat. Szerintetek hülyeség? Gondolt már valaki ilyesmire?
Ha szeretnél egy olcsó és effektív fogszabályzót, ami kivehető, maximálisan kíméletes, világmárka a gyártója, és ennek a töredékébe (35 e Ft egyszeri költség) kerül, írj egy e-mailt.
A fogkőleszedést és a lukas fogak betömését viszont tényleg csináltasd meg, méghozzá egy jó és gondos magánfogorvosnál.
Kihúzatni az összeset mindenképpen hülyeség. A fogszabályzáshoz egyébként lehet, hogy néhányat ki kell majd húzni, főleg ha erős a torlódás.
Viszont vannak olyan fogorvosok, akik akkor is tömnek, ha nem kéne. Mivel nekik az az érdekük, hogy minél többet dolgozzanak rajtad a pénzedért. Úgyhogy légy észnél, ne hagyd lehúzni magad.
A fogkőleszedést mindenképp csináltasd meg, és egy röntgen is megéri, az nem kerül sokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!