Ma tették fel s fogszabályzom és nem tudom hogy mit ehetek. Írnátok pár dolgot?
Mindent szabad enni. Még kemény dolgokat is (persze csak darálva, pl.: dió, mogyoró). Én az első napokon nem mertem enni. Nem a fájdalom miatt, hanem attól féltem, hogy leesik valamelyik bracket :D De ez a félelem elmúlt, megszoktam, hogy a számban van a szabi:D
Első napokban én ezeket ettem: virsli, joghurt, sajt, kenyérbél, gyros (óvatosan :DD), puding, babapiskóta, főzelékek.. ilyeneket :)
Szerintem bármit lehet enni, amit meg bírsz rágni.
Arra vigyázz, hogy ne harapj túl kemény dologba, pl alma, répa, ilyenek.
Nekem is van fogszabályzóm, és én pl. a zsömlét úgy eszem, hogy török kis falatokat, amit meg bírok rágni. Rántott hús ugyanaz. A fogadra ragasztott bracketteket ne erőltesd, mert előfordulhat, hogy lejön, és akkor mehetsz vissza ragasztani.
Nekem egy sem esett le 14 hónap alatt, az öcsémnek meg már legalább 6-ot vissza kellett ragasztani, mert ő úgy eszik, hogy egyáltalán nem vigyáz :)
Egy jó tanács.. Első napokban a kemény dolgokat kerüld el jó messzire.. Én nagyon féltem,hogy leesik,tehát nem mertem enni napokig.:D
Amúgy puding,főzelék,leves,talán ezeket tudom ajánlani.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!