Olyan keserű a nyelvem, és ettől szájszagom van. Mitől lehet ez? Mit csináljak vele?
Elég sokat iszok egy nap, beteg nem vagyok, a cukrom is rendben van, és voltam fogorvosnál is és minden rendben van a fogaimmal.
Gyomorszájproblémák? És azt hogy lehet kezelni? Milyen dokihoz kell elmennem? Belgyógyászatra?
Köszönöm a válaszokat!
Menj el fogászatra, lehetőleg fizetősre, mert az kellemesebb, és szedesd le a fogköveidet. Nekem 15ezerért szedték le, pedig nem is tudtam, hogy van.
Az okozza, mert a fogkő egy apró baktérium tenyészet a fogak tövénél, ez képes egész behúzódni az ínybe, ami később fogínygyulladst is okozhat, az pedig az íny lehúzódását, és előrehaladott esetben, elválik az íny a fogtól, mert a fogkő húzódik lefelé egyre lejjebb a gyökér irányába, egy falat képezve az íny és a fog közé, és ha sosem szedik le, akkor egy idő után meglazulnak a fogak emiatt és öreg korban kihullanak.
A fogkövet pedig sajnos le nem tudod mosni fogkefével ha egy hétig sikálod akkor sem, viszont a fogorvos 5 perc alatt leszedi egy ilyen rezgő géppel. Befújja körbe lidokainnal és nem is érzed.
Érdemes megcsináltatni, jobb lesz a lehelleted utána.
Ja, mondjuk a belgyógyászat az jó gyomor problémákra.
Meg esetleg ha túl savas a nyálad és amiatt van, talán azzal is lehet kezdeni valamit. pl ne csukd be mindig a szádat és egyél néha orbit rágót, hogy visszaállítsa a ph-t a nyáladban :)
Lehet ez egy ilyen túl lassú nyálképződés miatt is, hogy elszaporodnak a baktériumok. Gondolj a citromra.
Huh! Jó sok infóval ellátottatok! Köszönöm!
Reagálnék:
Mikor a fogdokinál voltam, mondta hogy van egy kis fogkövem, és azt le is szedte.
Gondoljak a citromra? :) Ez jó :)
Igazság szerint rágózok (Orbit) és az is egy fél óra alatt elveszti a hatását.
Szóval elég sok mindent mondtatok már nekem (amit köszönök!)de egyik sem stimmelt igazából.
Akkor az lenne a megoldás, hogy elmegyek a háziorvoshoz, és elmondom neki mi a bajom, és Ő majd tovább utal valahova? Jaj és mit fognak velem csinálni? Gyógyszeresen lehet kezelni? :S
Ez olyan kínos. (számomra)! Hogy mondjam meg a dokinak? Büdi a szám? :S
Mond az orvosnak, hogy kellemetlen ízt érzel és szagot.
ha csak savad van, akkor savlekötövel, diétával megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!