Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj a gyökérkezelés? :S

Mennyire fáj a gyökérkezelés? :S

Figyelt kérdés
Van egy nagyon gyulladt fogam, már baromira fáj, a fogorvos szerint gyökérkezeléssel még megmenthető, de nem merek visszamenni. :( Akinek volt már gyökérkezelése, fájt? Hogy zajlik az egész, mit csinál ilyenkor az orvos? Előre is köszönöm! 21/L
2011. márc. 3. 21:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon fájt, kifúrta és valamilyen kis tűvel kiszedte az idegeket a gyökérből. Ráadásnak berakott valami ideiglenes gyógytömést amitől 3 hétig nem jött a közelembe senki olyan büdös volt a szám.
2011. márc. 3. 21:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Kaptál érzéstelenítőt? Ha igen, mennyit?
2011. márc. 3. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2szer is volt.

1 alkalom: nem éreztem semmit, mert annyira gyulladt volt már a fogam, hogy kb elhaltak benne az idegek maguktól. Kifúrta az orvos, kiszedte belőle az idegeket, vagy 7-8 alkalommal tuti vissza kellett járni, meg tett bele valami fertőtlenítő folyadékot. Aztán tett bele átmeneti (gyógy) tömést, és pár nap után betömte szépen.

2 alkalom: fájt a fogam, és mondta az orvos, hogy gyökérkezelni kell. Körbeszúrkálta a fogamat, annyira lezsibbasztott, hogy ha behúz egyet, azt sem éreztem volna. Nem mondom kellemetlen volt, de túl lehetett így élni. A rossz akkor volt, mikor második-harmadik alkalomra kellett visszamenni, és akkor már érzéstelenítő nélkül csinálta. Igaz akkor már csak tisztította, meg a pár bent maradt ideget szedte ki, de volt hogy a könnyem is kicsordult...De még így is jobb mint egy foghúzás.

Azt ajánlom szedd össze minden bátorságodat, mert jobban jársz ha gyökérkezelik. Csak arra vigyázz nehogy letörjön majd, mert ha nincs benne élet, akkor könnyen törik. Sajnos nekem is letört az egyik :/

Bátorság! Bár tudom mennyire para a fogorvos...

22/L

2011. márc. 3. 22:10
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Én úgy mentem a fogorvoshoz, hogy a régi tömés alatt totál be volt gyulladva, lüktetett az egész fejem.Kiszedte a tömést,az fájt.2 nap múlva elkedte a gyókérkezelést, kicsit kellemetlen ahogy tűkkel (vagy mivel)kiszedi az ideget. Én is kaptam gyógytömést is, ezt 2x ismételte,majd betette a végleges tömést.És egyszer se kaptam fájdalomcsillapítót. Bár szerintem, ha kérek adott volna.
2011. márc. 3. 22:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! 22:10: igen, nagyon para a fogorvos. Ez a harmadik fogorvos akihez most járok, mert az első kettőnél nem használt az érzéstelenítő. Ő nála hatott eddig tömésnél is, húzásnál is, igaz 4 érzéstelenítőt kapok, 2 injekciót és 2 patronost(?). Viszont gyökérkezelésem még nem volt, és nagyon be vagyok gyulladva:S
2011. márc. 3. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem kb. 5-ször volt gyökérkezelésem és maga a fog kitisztítása egyszer sem fájt, pedig volt, amikor nagyon fájt a fogam. Igaz, ezek már elhalt fogak voltak. Ami párszor fájt az az a művelet volt, amikor a gyökértömést benyomta a helyére.
2011. márc. 4. 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem még nem volt,de tuti jobb élmény mintha kiverné összeroppantaná,kikalapálná beletörné a fogad :D Én nem mentem el időben és kb így szedett ki nekem egy fogat amit gyökérkezelni kellett volna.Sajna ha már rossz egy fog az hamar romlik tovább szóval Én azt tanácsolom Neked hogy minél hamarabb menny el kezelésre ,mert megmentik a fogad és nem kell átélni egy szörnyű félórás húzást ,mondjuk ez is alkatfüggő.
2011. márc. 4. 00:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Volt már egy ennyire rossz fogam, 40 percig húzta, fúrta, csavarta, minden amit el tudsz képzelni.Semmit nem éreztem. Akkor ezek alapján annyira jól hatnak az érzéstelenítők, hogy gyökérkezelésnél sem fogok érezni semmit?

Előtte válaszoló: köszönöm a választ és a bíztatást!:)

2011. márc. 5. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!