Ha divatból szeretnék fogszabályzót akkor azt meg lehet oldani?
nekem tetszik, és sztem jól állna. nem nagyon voltam fogorvosnál, szinte soha, de a fogaim egy kicsit elől ferdébbek. ez lehet ürügy?
18/Emo/f
Tök jó, hogy a fiatalok már egyáltalán nem tartják cikinek a fogszabályozót, de azt azért nem kellene elfelejteni, hogy a fogszabályozó nem divatcikk, hanem egy gyógyászati segédeszköz.
Pl. csípőprotézist sem ültettetünk be azért, mert az milyen trendi.
A fogszabályozás nem egy kellemes kezelés. Néha annyira tud fájni, hogy egyesek még fájdalomcsillapító mellett is a falat vakarják kínjukban. 2-4-6 hetente mehetsz vele kontrollra, és néha az időpontod ellenére órákat kell várni, hogy bejuss.
Aztán ott van az étkezés. A mogyorót, a pattogatott kukoricát, a karamellát, a ragadós csokikat (pl. Mars, Snickers), vagy csak egyszerűen a mogyorós csokit, a gumicukrot, és a hasonló állagú ételeket azonnal el lehet felejteni a fogszabályozó mellett. Almába, főtt kukoricába esélytelen, hogy beleharapj. Zsömlébe sem nagyon tudsz, inkább csak kiflibe. Aztán ha valahogy mégis sikerül ezekbe beleharapnod, és a fogszabit sem törted le, akkor jöhet a 30 perces fogmosás. Mert legalább annyi időbe telik normálisan megmosni a fogad.
Vagy elmész a haverokkal hamburgerezni, akkor nem tudsz közben egy jót beszélni, vagy röhögni, mert a saláta a fogszabidból fog kikandikálni. Ami valljuk be, nem túl guszta látvány. Ha befejezted a kajálást, akkor pedig a nyelveddel ügyesen piszkálhatod ki a dolgokat a fogszabiból, ha nem akarod, hogy beszélgetés közben lássák a napi menüdet. Viszont miközben a nyelveddel manőverezel, olyan képet festesz, mint egy kérődző szarvasmarha.
A fogmosásról már írtam, de leírom még egyszer. Nagyon oda kell figyelni a szájhigiéniára fogszabályozás alatt. Fogselyem, fogköztisztító fogkefe, szájvíz alap a fogszabi mellett. Viszont mire a fogköztisztító fogkefével megmosod az összes brekett minden oldalát, az legalább 5 perc. A fogselymet mire befűzögeted az ív és a brekettek mellett minden egyes fogközödhöz, az megint legalább 5 perc. Aztán jön a "sima" hagyományos fogmosás, ami megint 5 perc. Ha szerencséd van, 15-20 perc alatt végzel a fogmosással. És minden étkezés után fogat kellene mosni...
Egyébként ezek mellett rengeteg előnye is van a fogszabályozónak, de a te esetedben nagyjából egyiket sem lehetne felhozni érvként.
Összefoglalva: ha tényleg zavar, hogy "kicsit elől ferdébbek" a fogaid, akkor igen, lehet ürügy. De csak akkor, ha azért akarsz fogszabit, mert téged ez tényleg zavar, és nem azért, mert milyen trendi dolog.
Egyébként ha a harapásod ettől eltekintve jó, akkor nem biztos, hogy javasolni fogja a fogorvos a kezelést.
Az árakról meg annyit, hogy mivel elmúltál már 18, ezért kb. 500.000 Ft-TÓL kalkulálj egy teljes kezelést.
1.Ha van több száz ezred ,akkor hajrá
2.Ha van minden hónapban kedved 3 órákat üldögélni,akkor hajrá.
3.Egyébként igen,én imádom a fogszabályzómat,de azért meg kell vele szenvedni.. nehezen tudsz fogat mosni,nehéz enni,(az evéssel még lesznek gondok más szempontból is),fáj,húz,feszít.. Nekem az állkapcsom is fáj miatta..
de persze a te döntésed mindez!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!