Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha divatból szeretnék fogszabá...

Ha divatból szeretnék fogszabályzót akkor azt meg lehet oldani?

Figyelt kérdés

nekem tetszik, és sztem jól állna. nem nagyon voltam fogorvosnál, szinte soha, de a fogaim egy kicsit elől ferdébbek. ez lehet ürügy?

18/Emo/f

2011. febr. 21. 19:23
 1/7 anonim válasza:
Szerintem ha nincs rá valóban szükséged, ne vállald be. Nekem volt, mert kellett és elmondhatom, hogy nem kellemes. Feszít, nem tudsz enni eleinte, folyton felvágja az ínyedet, nehezebb tisztítani a fogakat, stb, stb....
2011. febr. 21. 19:30
 2/7 A kérdező kommentje:
huh nem tudtam hogy ennyire rossz. de ha csak feszít, akkor még bevállalnám. tényleg szeretnék.
2011. febr. 21. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
18 elmúltál, ha 100 ezr(ek)et megér ez a fajta divat... tessék csináltatni
2011. febr. 21. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:
ha van elég pénzed akkor azt csináltatsz amit akarsz... de nem hiszem hogy ez egy elmés gondolat lenne, főleg igy hogy 18 elmúltál kicsit fontosabb dolgokkal kellene törödj mint azt hogy tök feleslegesen kiteszed magad ilyen felesleges orvosi kezelésnek... ez nem egy piercing amit ha meguntál kiveszed...
2011. febr. 25. 08:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy a fiatalok már egyáltalán nem tartják cikinek a fogszabályozót, de azt azért nem kellene elfelejteni, hogy a fogszabályozó nem divatcikk, hanem egy gyógyászati segédeszköz.

Pl. csípőprotézist sem ültettetünk be azért, mert az milyen trendi.

A fogszabályozás nem egy kellemes kezelés. Néha annyira tud fájni, hogy egyesek még fájdalomcsillapító mellett is a falat vakarják kínjukban. 2-4-6 hetente mehetsz vele kontrollra, és néha az időpontod ellenére órákat kell várni, hogy bejuss.

Aztán ott van az étkezés. A mogyorót, a pattogatott kukoricát, a karamellát, a ragadós csokikat (pl. Mars, Snickers), vagy csak egyszerűen a mogyorós csokit, a gumicukrot, és a hasonló állagú ételeket azonnal el lehet felejteni a fogszabályozó mellett. Almába, főtt kukoricába esélytelen, hogy beleharapj. Zsömlébe sem nagyon tudsz, inkább csak kiflibe. Aztán ha valahogy mégis sikerül ezekbe beleharapnod, és a fogszabit sem törted le, akkor jöhet a 30 perces fogmosás. Mert legalább annyi időbe telik normálisan megmosni a fogad.

Vagy elmész a haverokkal hamburgerezni, akkor nem tudsz közben egy jót beszélni, vagy röhögni, mert a saláta a fogszabidból fog kikandikálni. Ami valljuk be, nem túl guszta látvány. Ha befejezted a kajálást, akkor pedig a nyelveddel ügyesen piszkálhatod ki a dolgokat a fogszabiból, ha nem akarod, hogy beszélgetés közben lássák a napi menüdet. Viszont miközben a nyelveddel manőverezel, olyan képet festesz, mint egy kérődző szarvasmarha.

A fogmosásról már írtam, de leírom még egyszer. Nagyon oda kell figyelni a szájhigiéniára fogszabályozás alatt. Fogselyem, fogköztisztító fogkefe, szájvíz alap a fogszabi mellett. Viszont mire a fogköztisztító fogkefével megmosod az összes brekett minden oldalát, az legalább 5 perc. A fogselymet mire befűzögeted az ív és a brekettek mellett minden egyes fogközödhöz, az megint legalább 5 perc. Aztán jön a "sima" hagyományos fogmosás, ami megint 5 perc. Ha szerencséd van, 15-20 perc alatt végzel a fogmosással. És minden étkezés után fogat kellene mosni...

Egyébként ezek mellett rengeteg előnye is van a fogszabályozónak, de a te esetedben nagyjából egyiket sem lehetne felhozni érvként.

Összefoglalva: ha tényleg zavar, hogy "kicsit elől ferdébbek" a fogaid, akkor igen, lehet ürügy. De csak akkor, ha azért akarsz fogszabit, mert téged ez tényleg zavar, és nem azért, mert milyen trendi dolog.

Egyébként ha a harapásod ettől eltekintve jó, akkor nem biztos, hogy javasolni fogja a fogorvos a kezelést.

Az árakról meg annyit, hogy mivel elmúltál már 18, ezért kb. 500.000 Ft-TÓL kalkulálj egy teljes kezelést.

2011. febr. 25. 12:02
 6/7 anonim ***** válasza:

1.Ha van több száz ezred ,akkor hajrá

2.Ha van minden hónapban kedved 3 órákat üldögélni,akkor hajrá.

3.Egyébként igen,én imádom a fogszabályzómat,de azért meg kell vele szenvedni.. nehezen tudsz fogat mosni,nehéz enni,(az evéssel még lesznek gondok más szempontból is),fáj,húz,feszít.. Nekem az állkapcsom is fáj miatta..

de persze a te döntésed mindez!:)

2012. márc. 16. 10:36
 7/7 anonim válasza:
Te barom! Ne akarj fogszabályzót, ha nem kell!
2021. okt. 20. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!