Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kinek volt makacs fogínynyulla...

Kinek volt makacs fogínynyulladása vérzéssel és hogyan sikerült megszabadulni tőle?

Figyelt kérdés

Világ életemben rendben volt a szájhigiéném, igaz, nem minden étkezés után, de reggel és este alapos(!) fogmosással, fogselyemmel, stb... Egy ilyen alkalommal a selyem felsértette az ínyemet és az egész szám begyulladt. Antibiotikumot kaptam, a fájdalom elmúlt, de a vérzés és az ínyem feszülése megmaradt.

A fogorvosommal most a baktériumtenyésztésnél tartunk, de azzal riogat, hogy ez már sosem lesz olyan, mint előtte...

Tapasztalatok?

2009. febr. 12. 11:10
 1/8 anonim válasza:
100%

Szia!

Édesapámnak volt ínygyulladása és fogínysorvadása...

Ennek fő oka a vitaminhiány ezért érdemes valamilyen táplálék kiegészítőt szedni.

Fontos a sok zöldség fogyasztása is.

De, ami a leginkább segített a Forever LP, First terméke.

Édesapám este és reggel fogmosás után egy kanálnyit a szájába véve öblögetett kb 4-5 percig, hogy mindenhová jusson és legyen ideje felszívódni a nyálkahártyán kerersztül, majd szépen lenyelte, mivel csak gyógynövényeket tartalmaz.

Hatásos... Apukám, már 3-4 éve nem járt fogorvosnál...

Bakteriális fertőzésre egyébként még a propolisz tinktúra is nagyon jó!!! A méhek ezzel fertőtlenítik a kaptárat! Teljesen természetes, nem teszi tönkre a bélflórát, kezdődő náthától a szalmonelláig, de bármilyen más bakteriális fertőzésre jól alkalmazható. KIVÉVE, ha valaki pollenallergiás, akkor mesze kerülendő.

2009. febr. 12. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mellette cukorbetegséged? Esetleg mostanában szokatlanul nagy mennyiségű vizelet és fogyás?
2009. febr. 12. 12:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem tudok róla... Inkább híztam az utóbbi időben- de ezért a mostanában kevesebb mozgást okolom. Nem iszom több folyadékot, mint eddig és világ életemben makkegészséges voltam.

Most sincs egyéb tünetem, mint a visszahúzódó, vérző ínyem.:(

2009. febr. 12. 13:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam ,és a félelem miatt hanyagoltam óvatoskodtam a fogmosással, aztán elmondtama fogorvosomnak aki biztatása alapján ismét erős fogmosások, és cserszömörcés szájvíz 3 nap alatt totál rendbe jött, a vérzés mindig egyre kevesebb lett gyulladás megszünz, úgy-hogy rá-rá hajrá, fomosás erősen, és 3 percig!
2009. febr. 12. 15:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Megszünt, bocsi, előbb elütöttem
2009. febr. 12. 15:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsónak: köszi a tippet, ilyesmin- sőt az antibiotikum kúrán is- túl vagyok már. Negyedik hónapja nem gyógyulok, az eddigi fogorvosom ecsetelgette, felírt itthoni szereket is- de nem javulok, ha hozzáérek az ínyemhez a nyelvemmel, azonnal vérzik..

Most kerestem másik dokit.

Fogmosás alapos, rendszeres, erős- vérzés ide vagy oda.

2009. febr. 12. 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha végképp nem segít semmi, menj be egy gyógyszertárba, ahol foglalkoznak homeopátiával. Én most nagyon hiszek az orvoslás e fajtájában. A homeopátiás szereket lehet a hagyományos gyógyszerekkel együtt is használni. Tehát ártani biztos nem árt, csak használhat!!!
2009. febr. 13. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:
én is ezzel küszködök,de már nem tudok mit csinálni!Corsodyl-t használtam , szájöblögető.2 hete használom nem sok eredménnyel!már a kemilát is kipróbáltam,szerintem te is menj el dokihoz én is azt fogom tenni!
2009. ápr. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!