Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ki tud valami olcsó, jól...

Ki tud valami olcsó, jól bevált fogfehérítési módszert?

Figyelt kérdés
Nem naon sárga a fogam de lehetne fehérebb...
2009. febr. 5. 21:07
 1/10 anonim válasza:
61%
Dörzsöld meg sóval, de csak picit és nagyon óvatosan, majd gyorsan öblítsd a szád vízzel. Tuti bevállik, de csak óvatosan. (Nem a reklám, de nekem a Vademecum fehérít, a Colgate sárgásít.)
2009. febr. 5. 21:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Én SensiDent-et használok és az bevált, szal fogkrém ötlet nem kell, deh azért köszönöm a választ és a sós öblítést kipróbálom... =)
2009. febr. 5. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A só durva dolog.

Szerintem a szódabikarbóna, és a 3 perces intenzív, a fog minden felszinére kiterjedő fogmosás, valamilyen jó fogkrémmel.

A lényeg a mechanikai hatás.

Fontos, hogy kerüld a barna cólát, a fekete kávét a vörösbort, a cigit.

Ne kerüld az almát agyümölcsöt, és

6 havonta a fogorvost!

2009. febr. 6. 08:36
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

A fogak természetes színe NEM HÓFEHÉR!!!

A mesterségesen fehérített fogak előbb tönkre mennek, mint a természetesek! Nem kell bedőlni az amerikai filmek és "filmsztárok" propagandájának! Mindegyik fogkrémnek ugyanaz a hatóanyaga! A 600 Ft-os fogkrém sem jobb a 200 Ft-osnál!

Moss fogat naponta kétszer (reggel a szájszag miatt, este az aznap elfogyasztott ételek miatt) és fogadd el, hogy a fogaid nem hófehérek hanem egészségesek!

2009. febr. 7. 20:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szórj a fogkefén lévö fogkrémre szódabikarbónát és jól mosd meg a fogad. Heti 1-2 szer,pár alkalom után elég ritkábban is.
2009. febr. 7. 21:46
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Se szódabikarbónával(FŐLEG NE HETENTE "2-SZER!!!!!!!!!!!!!!!)se sóval ne próbálkozz!Mind károsítja a fogzománcot,főleg ha sűrűn használod!!!!!!!!!!!!Mondjuk ha 1.szer,de csak 1-szer kipróbálod,nem árthat....
2009. febr. 8. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Minden főétkezés után moss fogat, tehát reggel ne azért mert az éjszakai szájszagot elűzd, hanem reggeli után, ugyanígy ebéd és vacsora után, ha lehetséges,. mert az öblítés nem annyira véd, mint az alapos fogmosás.Ti. az ételmaradékból lesz a lepedék, abban pedig elszaporodnak a kórokozók, aztán "jönnek a fognyűvő manócskák".
2009. febr. 8. 21:55
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

Már bocsánat, de az a legnagyobb marha aki azt javasolja, h menden étkezés esetén moss fogat, na de a többi sem kutya, pl a só....

Tudod mit érsz el vele??

A fogínyedet feltolod, képződik egy szabad felszín amiből az jön majd, h vérezni fog a fogad, mivel szabad a foggyök, aztán meg kiesik a fogad!

És ezt TAPASZTALATBÓL mondom!

Lehet durván fogalmaztam, de sajna ez megtörtént velem, és ha ezzel segíthetek neked, h épp fogais maradjanak, akkor vállalom.

Az én fogínyem már durván fel van tolódva az ilyen hasonló praktikáktól, h "sóval mosd, vagy h minden étkezés után moss fogat"....

2009. febr. 10. 17:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen... Deh akkor tud vki vmi olyat is, amit csináéhatok??? Fogorvosok véleményének naon tudnék örülni!!!
2009. febr. 10. 20:02
 10/10 anonim válasza:

Magáról a fogmosásról:

Szerintem nem szükséges PONT étkezés után fogat mosni, tarts egy kis szünetet evés után, mielőtt fogat mosnál!

Tippek, hogy fehérebbnek tűnjön a fogad:

(Ez akkor a legjobb,{ LÁNYOKNAK } mikor nem tudsz annyira a nap közelébe kerülni, mint nyáron, ezért ez szerintem tökéletes megoldás a hideg időszakra->őszre, télre)-->

-Használj EGY ÁRNYALATTAL sötétebb színű alapozót/púdert, mint amilyen az eredeti bőrszíned... viszont akkor aztán mindenhol kend be magad, sehol ne legyen fehér folt.. fül, hajtő, nyak, dekoltázs... ne hagyj ki semmit! :)fontos, hogy tényleg csak EGY ÁRNYALATTAL legyen sötétebb, nehogy a végén úgy nézz ki, mint egy agyonszolizott cica-mica ;)

Nekem ez bevált :D és nem is olyan feltűnő.. szerinted mitől néz ki olyan fehérnek minden sötét bőrű foga? :) ugye, hogy nem fogfehérítés! ;) (persze olyan is akad... de az már brutális xD )

!!!!!!!!De hogy gondoljunk a FIÚKra is... :D sötét ruhák, lehet színes, csak ne hófehér, mert attól azért valamilyen szinten biztos, hogy eltér a fogszín!!!!!

-Nyáron tervezz 1-2 pár olyan alkalmat, amikor tényleg odafigyelsz magadra napozás közben, főleg az arcodra... le ne égjen, mert az ciki :D kend be többször, hogy tényleg csak barnuljon :) ezzel is hozzájárulsz ehhez a "fehérebb fogak" hatáshoz.

(Egyébként meg nem minden sztár fehéríti a fogát... hidd el, hogy az photoshop! Sőt... néha még annak is fehérítenek a fogán akinek már eleve hófehér :) ez ilyen...)

(-)Én is használtam már sót, citromlevet, szódabikarbónát... de igaz amit itt írnak sokan... ezek nem fehérítenek, ha pedig mégis akkor is csak alig észrevehetően... tehát ezekkel a "praktikákkal" inkább ártasz magadnak és a fogaidnak-ínyednek, mint, hogy segítenél rajtuk. :S

Először én sem akartam beletörődni, de aztán rájöttem, hogy az a természetes fog, ami a Te fogad! :)

Ami nagyon fehér, az már MŰFOG (mármint tuti, hogy volt fehérítve).

Ami fontos: Nem kell nagyon nagyon sűrűn fogat mosni.. naponta elég 2x(-3x), mert LEKAPAROD a fogkefével a fogzománcod, ami elég rossz dolog :S

Bocs a hosszú szövegért... :D de remélem legalább segítettem vele valamennyit!!!

Sok sikert! :)

15/L

2010. nov. 13. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!