Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfájásra valami házipraktiká...

Fogfájásra valami házipraktikát nem tudtok?

Figyelt kérdés
Fájtak a fogaim,elmentem a fogorvosomhoz,azt mondta,hogy be van gyulladva az ínyem,kaptam rá homeos cseppeket,meg ecsetelőt,el is múlt az ínygyulladás,de fáj az egyik fogam( szerintem az amelyiket a multkor betömte).9-ére kaptam időpontot,ha nem muszáj nem mennék el másik fogorvoshoz! Valamikor nagyon fáj,de van amikor alig!
2011. jan. 26. 12:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Pálinkával átitatott vattát rányomni a fogra. Meg a szerecsendióra harapni (?) vagy azt nem tudom pontosan, de azzal is van valami.
2011. jan. 26. 12:57
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Öblögessél pálinkával.

Amúgy pedig:

A teendők idióta fogorvost sürgősen lecserélni. Aki homeopátiás szert ír fel az nem méltó arra, hogy orvos legyen.

Szóval keresel egy másik orvost, aki kicseréli az első által elszúrt tömést, mert nyilván az az egy fog okozta a gyulladást, és íratsz fel vele egy doboz Cataflamot. Fogorvostól nem szabad eljönni erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő nélkül, mert a fogorvosi beavatkozások után nagy esély van rá, hogy fájni fog az ember foga.

2011. jan. 26. 13:58
 3/12 anonim ***** válasza:

"Öblögessél pálinkával.

Amúgy pedig:

A teendők idióta fogorvost sürgősen lecserélni. Aki homeopátiás szert ír fel az nem méltó arra, hogy orvos legyen."

Na ne mondd már, hogy a pálinka különb, mint a homeopátiás szerek! Mi gond van azzal, hogy azt adott? Íngyulladással ment el, valószínűleg fogköve nem volt, akkor mit kellett volna tennie?

A fogtömést meg korántsem biztos, hogy a doki szúrta el. Ha már mély volt az üreg, akkor semmi köze hozzá a dokinak. Próbálta töméssel kezelni, de nem működött.

2011. jan. 26. 15:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó

SZÖVEGÉRTÉS addig kell a kérdezőnek valami házipraktika, amíg el nem megy orvoshoz. A pálinka kifejezetten jó fogfájásra. A pontos hatásmechanizmusát nem tudom de nyilván némileg lokálisan blokkolja az idegműködést. A homeopátiás szerek viszont nem jók semmire csak placebó hatással rendelkeznek. Alkalmazásuk egy több mint száz éves elméleten alapul, ami egyrészt ellenkezik a kémia és a gyógyszerészet azon alapvető törvényével miszerint egy hatóanyag annál hatásosabb minél nagyobb a koncentrációja, másrészt pedig hatásosságát még senki nem volt képes bizonyítani. Innentől fogva ha egy orvos a bizonyítottan hatásos gyógyszer helyett a bizonytalan sőt biztosan hatástalan és drága szert ír fel, kénytelen vagyok (nem csak én hanem mindenki aki csak egy kicsit is konyít az orvostudományokhoz) az orvost ostoba sarlatánnak bélyegezni.

2011. jan. 26. 16:55
 5/12 anonim ***** válasza:

13.58-nak szerintem sem kellene ilyet mondani, mert a homeopátiás szerek bizonyos esetekben használhatóak. Honnan tudod, hogy nem terhes-e, vagy nincs-e gyógyszerérzékenysége? Nem ismered, valószínűleg oka volt az orvosnak ezt felírni, kímélni akarta a szervezetet. Ha nagyon fáj, Cataflam(vényköteles), ha nincs otthon, akkor Algoflex forte, illetve ma este sós vízzel öblögetés, holnap pedig vegyél szegfűszegolajat(kb. 6-800 ft, gyógyszertárban/gyógynövényben kapható, olyan mint az illóolaj), és azzal öblögess, esetleg ecsetelj. Arra vigyázz ecsetelésnél, hogy bár az ínyre kell kenyni, lehetőleg ne érjen a nyelvhez, mert extra nagyon csíp(persze ez a csípés azért nem tart olyan sokáig, túl lehet élni és vízzel öblögetve le lehet mosni, de ha nem muszály, ne kínozzuk magunkat). Elég erős, első pár pillanatban nem érzel semmit, aztán 10-15 mp csípés, és szinte teljesen elzsibbad az a rész és nem sokat érzel, és ez viszonylag hosszú ideig tart.

Kitartást és jobbulást kíván,

egy fogorvos

2011. jan. 26. 21:39
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Kedves utolsó hozzászóló, vitatkoznék! Légy szíves írd már le nekem a homeopátiás szerek hatásmechanizmusát! Mert tudomásom szerint konkrétan nem csinálnak semmit, mivel a hordozóanyagon kívül, nincs is bennük semmi. Csak placebó semmi más. Nem tudom, hogy te mikor végeztél, de manapság, ha az egyetemen valaki elkezd homeopátiás szerekről komolyan beszélni azt konkrétan hülyének nézik, megjegyzem jogosan.

Egy medikus

Kedves kérdező bocsi az OFF-ért

2011. jan. 26. 22:05
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma felhívom a fogorvosomat,hogy próbáljon meg minél hamarabb fogadni,mert nagyon fáj a fogam! A homeopátiás szerekben én sem hiszek/hittem eddig! De most,hogy kaptam az ecsetelőt meg a cseppeket pár nap alatt elmúlt az ínyvérzésem! Már hosszú évek óta küzködtem vele,fogkő eltávolítás,öblögetés is volt,de nem használtak!
2011. jan. 27. 10:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem a kérdező utolsó hozzászólása elárulta, hogy mégiscsak érnek vmit ezek a szerek.
2011. jan. 27. 18:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ecsetelő igen. De nem a homeopátia! :-D
2011. jan. 27. 18:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Megjegyzem nem válaszoltál a kérdésemre, neked mint fogorvosnak, ha felírod elvileg tudnod kell, hogy hogyan hat a gyógyszer. Szóval továbbra is kérem a hatásmechanizmust!
2011. jan. 27. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!