Valaki fogínysorvadásra tud valamilyen csodaszert?
A fogínysorvadás általában (nem kizárólag) a helytelen fogmosás következménye. Nekem is van, hál istennek egyenlőre csak enyhe. Lehető legpuhább fogkefe, nem vízszintesen sikálni, hanem ínytől el.
A Paradontox nekem is segített. Corsodil szájöblítő is nagyon jó, nem tudom kapható -e Magyarországon.
Viszont ha már mozog a foga, nem sok jóra vall. De legalább a többit nem ártana megmenteni.
2000 ota egy foghid van beultetve, hogy nehany metszofogam potolja. tudnek egy, s mast az inysorvadasrol, lezeres iny szovet eltavolitasrol, nomeg csontcisztarol...vannak tapasztalataim. Nekem legjobban eddig egy kombinalt higienias apolas jott be. lepesekben: 1) szajzuhany (kicsi "eles" sugarat lovello pulzalo vizpumpa szukito csorrel es viztartallyal-az enyem nem konnektorrol mukodik-magyaro-on talan a DM-ben kaphato???)
A viztartalyba tolthetsz langyos vizet+esetleg CORSODYL-t ami konnyen beszerezheto.Jol moss ki minden kis ureget, inymedret. Az enyem markaja WATERPIK, egy amerikai keszulek: google-on potyogd be, oral water jet, ott talalsz kepeket is.
2)Nekem elektromos fogkefem van. Oral-b sonic-ez fontos, ugyanis ez mar nem vonaglik a fogon es nem dorzsolgeti az inyt, hanem az egesz szad enyhen rezonal. Ez az egyik leg fontosabb; az iny verellatasat fokozod, ha ezzel a finoman zizego fogkefevel mosol fogat. A fogkremem egyszeru, en colgate-t hasznalok.
3)A harmadik, egy esetleges opcio. fogselymet hasznalok, ha szukseges.
Kerd ki egy fogorvos tanacsat/kezeleset, es aztan alaposan tisztitsd a fogad a fentiek szerint. Sok sikert!
SZTK fogorvos ingyen van. Jobb, mint a semmi.
Az itt felsorolt fogkrémek és szájvizek sem olcsók. Sajnos az ápolt fogsor áldozatokkal jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!