Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szuvas fogak eltüntetése?

Szuvas fogak eltüntetése?

Figyelt kérdés
nagyon fontos lenne eltüntetnem a fogaimról a szuvasodást, az orvosom azt mondta h elmex gélt használjak és annak a fogkrémjét. azt is hozzé tette h nem kell még fúrni. na most akkor hogy tudom ezt eltüntetni?
2011. jan. 16. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szuvasodást fogkrém nem tüntet el. A doki azt értette, hogy még kicsi a lyuk a fogadon, várni kell a fúrással. Az Elmexet gondolom megelőzési céllal ajánlotta.
2011. jan. 16. 17:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Már írtam, hogy az Elmex gél nem tudja eltüntetni a szuvasodást, azt csak fúrással, és tömésel lehet eltüntetni. Ha mindezek készen vannak, hátráltatni lehet a gél-lel a szuvasodást.
2011. jan. 16. 17:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ahogy mondta...hasznalj elmex gelt es fogkefet. a fogszuvasodas kezdeti stadiumaban, amikor meg nincs uregkepzodes, csak a zomanc asvanyi anyag tartalma csokken, addig visszafordithato a folyamat asvanyi anyagok beepitesevel. ennek erdekeben mondta, hogy hasznald az elmexet.
2011. jan. 16. 21:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
jaj, nem fogkefet...fogkremet
2011. jan. 16. 21:26
 5/9 anonim válasza:

1.válaszoló!

Nekem is van szerintem már nem apró lyuk a fogamon, de a doki magától nem akarja megcsinálni, azt mondja nem olyan nagy az még.

És akkor most várjak amíg nagyobb lesz, az mivel lesz jobb, ha mondjuk már fájni is fog, mert akkora lyuk lesz rajta?

2011. jan. 17. 22:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolso! A kis szuvassagokat azert nem szoktak egybol betomni, mert a szuvassag soran szokott olyan lenni, hogy az uregkepzodessel a barazdak melye ontisztuolova, vagyis inkabb altalad olyan mertekben tisztithatova valik, hogy a szuvassag terjedese megall. Ez teljesen elfogadott dolog.
2011. jan. 18. 12:39
 7/9 anonim ***** válasza:

22:44

Nem kell akkorára növeszteni, hogy fájjon, a fog akkor fáj, mikor az idegig lerohad... Annyira azért nem kell nagy lyuk, de egy három-négy hónapot javasolt nekem is a dokim. Kicsi a lyuk, visszafordítani a lyukadást nem lehet, a zománc gyengülését még igen, de a lukadást nem. Azért kell nagyobb lyuk, mert a kicsiben nem áll meg a tömés, az egészséges fogat meg hogy fúrja széjjel? Értelme sincs, meg kellemetlen is. Pár hónap leforgása alatt nő a lyuk, de panaszt nem okoz, viszont már könnyebben fúrható és tömhető.

2011. jan. 18. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, és 12:39 meg leírta a másik oldalát, hogy esetleg tisztul a szuvasodás. Na ez az, ami velem egyszer sem történt meg :)
2011. jan. 18. 12:41
 9/9 anonim válasza:
Nekem már három éve azt mondják, hogy nem kell fúrni, akkor az azt jelenti, hogy megállt a fogam romlása? Attól a fogkrémtől amit használok. 3 Éve volt egy vagy kettő pici lyuk és azóta elvileg nem változott. KB fél évente járok.
2011. febr. 7. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!