Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg fájdalmas a fogfehérítés?

Tényleg fájdalmas a fogfehérítés?

Figyelt kérdés
Az otthonira gondolom, amihez a doki ad krémet és sínt. Egy ismerősöm azt mondta nagyon fájt neki, egy másik hogy csak érzékeny volt. Mennyibe kerül kb, és miért kell megismételni évente?
2011. jan. 5. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Fogfehérítés otthoni sínnel,teljes fogsor fehérítésére több lehetőség is van. Ezek közül a legegyszerűbb és egyik leggyakrabban használt az fogfehérítés otthoni sínnel (pl. Opalescence). Természetesen ez csak az egyszerű okok miatt elsárgult fogfehérítésére alkalmas módszer, mint pl. a kávé-, és nikotinfoltok okozta elszíneződések, időskori elszíneződések, külső okok miatti színváltozások.

A rendelőben készül előbb felső-alsó fogsorra egy-egy egyedi fogvédő sín, amelybe betöltve az Opalescence fogfehérítő zselét a fogorvos által tanácsolt módon és felhelyezve a fogakra, fejti ki hatását. Az ajánlott Opalescence fogfehérítési időszak 2 hét, ezalatt 1-2-szer ellenőrzésre meg kell járni rendelőbe, ilyenkor a kezelés során felmerülő kérdésekre is válaszokat kap a fogorvosától. Lényeges dolog: a fogfehérítés fogorvosi felügyelet alatt álljon, mivel a fogfehérítő anyagok kivétel nélkül irritálóak a szájüreg lágyszöveteire, ezért rosszabbat is tehetünk, mint jót a fogainkkal, ha nem tartjuk be a fogorvos utasításait. A sínes megoldás előnye: a hátsó fogak is fehérítésre kerülnek, így lassúbb, kíméletesebb módszerrel távolítja el az elszíneződéseket a fogszövetből. Fogfehérítés otthoni sínnel, Opalescence fogfehérítő hátránya, hogy bár hosszú ideig tartós, nehézkes hordani és hosszabb ideig fennálló érzékenységet okoz, mint a rendelőben végzett fogfehérítés.

Ára teljes szájra: 45000 ft.

[link]

2011. jan. 5. 18:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! 15 vagyok, fogszabi után kéne fehéríteni, mert nagyon ocsmány sárga lett másfél év után..:S

A rendelős fehérítés mit takar?

2011. jan. 5. 18:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezzel a módszerrel kicsit több, mint 1 óra leforgása alatt a több árnyalattal válhatnak fehérebbé fogaid.

Az erős oxidálószer tartalmú készítmények kizárólag orvosi felügyelet mellett, fogorvosi rendelőben alkalmazhatók. Nagy koncentrációban tartalmaznak hidrogén-peroxidot (H2O2). A nagy koncentrációjú oxidálószerek az ínnyel, nyelvvel, ajakkal, szájüregi nyálkahártyával érintkezve károsíthatják azokat, ezért a fehérítés minden esetben izolálásban történik. Ezzel védik a lágy részeket az esetleges károsító hatásoktól. Izolálásra alkalmazható kofferdám gumi, vagy speciális fényre kötő anyag.

A fehérítés során a fog külső felszínére viszik fel a fehérítő anyagot. A hatás javítása, gyorsítása érdekében speciális megvilágítást is alkalmaznak. Az eljárás fájdalommentes, rendkívül hatékony és látványos. A kezelés nem melegíti fel a fogakat, nincs káros hatása.

Az eredmény tartósságát befolyásolja az életmód, tehát fokozott szájhigiénével a megnyerő mosoly akár több évre is megőrizhető. A kezelést követő néhány napban kerülni kell a színező ételek, italok fogyasztását, valamint a dohányzást. Mindezek betartásával a fogszín 1-3 évig megtartható.

A rendelői fogfehérítés előnyei:

* A kezelés a fogorvos folyamatos ellenőrzése mellett történik.

* Összesen maximum két órát vesz igénybe.

* Fájdalommentes.

* Hatékony, gyors

* Több árnyalattal világosabb fogszínt eredményez

* Nincs szükség lenyomatvételre

* Nem kell otthon napokon keresztül magas koncentrációjú fehérítőt alkalmaznia.

* Nem jut a fehérítő anyagból a szervezetbe még kis mennyiség sem

* Nem károsítja fogait, az eljárás biztonságos

* Hatása hosszan tart

Hátránya:

* Költségesebb, mint az otthoni fehérítés

2011. jan. 6. 16:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Mennyivel költségesebb? Gondolom, ezt googleból szeded, tudom, az én barátom is, de annyi helyen írnak annyi mindent, hogy lehetetlen kitalálni, melyik a valós.. Köszi:)
2011. jan. 7. 18:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Így van,de egyébként dolgoztam fogászati asszisztensként.

Ha a fogszabályzó miatti elszíneződést szeretnéd eltávolíttatni és emiatt egyszer kifehérítteted a fogaidat nem lesz semmi bajuk, feltéve, hogy szakemberrel végezteted.

Az árak nagyon változóak. Én a helyedben beszélnék a fogszabis dokimmal,hogy ő milyen módszert ajánl és esetleg még fogorvost is tud ajánlani, aki elvégzi neked elfogadható áron.

2011. jan. 7. 23:20
 6/8 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy erre az egészre szükség sem lesz, hiszen lekaparják a ragasztót, mindent, lehet nem lesz annyira rossz. Van fogorvos, vagyis ahova anyu jár, mert mivel nekem így havonta nézik, semmi probléma nincs, de anyáéhoz megyünk, ha megyünk. Ő az otthonisat 32ezerért ajánlotta elvileg, vagyis egy ismerősünk ott körül csináltatta.

Amúgy az ilyen bolti vackok érnek valamit pár száz forintért?

Volt már ilyen kérdésem, azt mondták, vegyek olyan fogkrémet, ami fehéríti, a baj ezzel csak az, hogy fluorérzékeny vagyok, ami annyiban merül ki, hogy kisebesedik a szám sarka, nagyon ocsmány, száraz, csúnya, undorító. Konkrétan csak az elmexel tudok fogat mostni, vagy ilyen patikás sz@rokkal, de az mint kamillás meg mézes stb, egyik rosszabb mint a másik.

2011. jan. 8. 16:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam már néhányat de még mindig a sima szódabikarbónával való fogmosás vált be legjobban. Nem kellemes az íze de 2-3 napig kibírom.Először megmosom a fogam azzal, majd fogkrémmel.Persze ennek a hatása nem olyan látványos mint a fogfehérítésé és nem is annyira tartós.
2011. jan. 8. 23:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm:)
2011. jan. 9. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!