Holnap foghúzás vár rám. Mennyire fájhat?
Attól mert rossz állapotban van, még van rá esély, hogy meg lehet menteni.
Becsüld meg jobban a fogaid, ilyen könnyen ne válj meg tőlük.
Egyáltalán nem fáj, mert kapni fogsz érzéstelenítőt. Azt fogod érezni, ahogy kimozgatja a fogadat, oldalra, ill, csavaró, nyomó mozdulatokat érzel majd, de fájdalmat nem. Utána picit rossz lesz, mert úgy tűnhet számodra, hogy óriási lyuk tátong a fogad helyén és folyton ott lesz a nyelved. Ha nem lesz semmi komplikáció (nem törik le a korona közben, nem marad bent gyökér, stb...) akkor hamar begyógyul.
Nem kell tőle megijedni, 90 éves korodra úgyis még 31 ilyen dolgon leszel túl XD :)
HIdd el én próbálom megbecsülni sokat járok fogorvoshoz(magán) de mindig van rossz fogam ..pedig napi 2szer mosok fogat,nagyon rossz géneket örököltem szüleimtől:S
a koronából hiányzik egy jókora darab szóval ezért vagyok kíváncsi,hogy azt hogy fogja meg ?
Tévedés, hogy rossz fogakat lehet örökölni, viszont egyáltalán nem biztos, hogy meg lehet menteni, láttad már a fogát? Mire alapozod hogy igen?
Minden fogtipushoz más fajta fogó való, ha az orvosod úgy itéli meg, hogy nem fog letörni a húzás során a korona, akkor az ínyed leválasztása után egy hajlított csőrű fogóval megfogja és döntögető mozdulatokkal kiveszi. Ha letörik, akkor egy (bajonett alakú) gyökérfogóval kiveszi a gyökereket, ez sem fáj.
Arra alapozom, hogy azt írta, hogy nem fáj, nem gyulladt.
Manapság már a gyulladt fogat is jó eséllyel meg lehet menteni gyökérkezeléssel, de mivel az övé nem is gyulladt, ezért még jobbak az esélyei.
Ha van 1 mm az ínye felett a fogából, akkor már lehet bele csapot tenni gyökérkezelés után, majd azt felépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!