Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogínyem van probléma...

A fogínyem van probléma valaki segítene?

Figyelt kérdés
Már egy ideje úgy van hogy kicsit pirosabb a kelleténél meg van lazulva és érzékeny, a lepedék néha be megy mögéje és azt csak nagyon nehezem tudom kiszedni. Várok ötleteket hogy mit javasoltok.
2010. dec. 27. 21:28
 1/5 anonim válasza:
amikor nekem volt a ínyemmel probléma, akkor szájöblögetővel kezeltem, 3-4 nap és rendbehozta. de szerintem menj el orvoshoz, vagy gyógyszerész tanácsát kérd ki, nem akarok hülyeséget mondani.
2010. dec. 27. 21:38
 2/5 anonim válasza:
Nekem is ilyen öblögetés segített.
2010. dec. 27. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Szedesd le a fogkövet.

Továbbá fogkrém (Parodontax, Lacalut) illetve szájvíz (Corsodyl, Curasept).

2010. dec. 27. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján gyenge az ínyed és lehet fogköved is. Rendszeres fogmosás (jobb fogkrémmel: Elmex/Lacalut Aktiv/Sensodine Rapid -- Paradontax ne!!) HELYES TECHNIKÁVAL!! (nem jobra-balra huzogatjuk, hanem vagy az alsó fogsoron felfelé, felsőn pedig lefelé "söpörjük" belül-kívül és a fog tetején is, vagy ugyanez körökörös mozdulatokkal, szükség esetén fogselyemmel kitakarítani a fogközöket)öblögető használata, de az is elképzelhető lehet a leírtak alapján, hogy egy enyhébb aftás fertőzésed is van. Arra használhatsz napi 3x Pflogosol öblögetőt(fertőtlenítő hatású), ha az sem használ, bármely fogorvos ír fel ecsetelőt rá, illetve leszedi a fogkövet(nem kell hozzá injekció és nem kibírhatatlan:))

Jobbulást:)

2010. dec. 27. 23:41
 5/5 A kérdező kommentje:
ok hát mindeninek nagyon köszönöm a jótanácsokat
2010. dec. 31. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!