Mit tegyek ha bölcsességfogam nem akar kibújni?
Menj el fogászatra, onnan pedig valószínüleg szájsebészetre küldenek. Nekem az első b.fogam alatt egy gennygóc volt, szóval ki kellett húzni. Ma húzták a másodikat, mert nyomta volna össze a fogaim. Amúgy nem fáj maga a húzás. Olyan érzéstelenítőt kapsz, ami szinte csak a fogad érzésteleníti. Ma pl az arcom egyáltalán nem zsibbadt. Ha meg kimegy belőle a fájdalomcsillapító, akkor beveszel egy Advilt, és már nem is fáj. Nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik. Általában ki kell húzni ezeket a fogakat. Nem érdemes szenvedni vele hónapokig(évekig) mire kinő. Nem fér hozzá a fogkefe, úgyis elszuvasodna.
Sok sikert hozzá és kitartást!!
Sziasztok,ha nem tud,vagy nem akar kinőni a bölcsességfog, akkor fogászatra majd szájsebészetre kell menni. Nekem most műtötték ki a fogamat,és szeretném leirni megnyutatásként mindenkinek a tapasztalatomat, az interneten csak elrettentőül szolgálnak a cikkek!
Szóval nem kell aggódni, 3ampulla érzéstelenítőt kap az ember,jól beinjekciozzák,majd átkell menni a műtőbe,ott sapkát kapsz a cipődre és fejedre. aztán belekell ülni a székbe,olyan mint a fogászati szék. letakarnak ronggyal,meg a fejedet is egy olyannal aminek közepén luk van. az inyt felvágják,kiszabadítják a fogat, nem lehet érezni, utána jön a fúró,kellemes hangja van,azt se lehet érezni, aztán jönnek a fogók és egyéb célszerszámok,feszengetés jobbra balra azt ha kell még fúrás fúrnak,majd újra a fogók,és kint a fog! Semmit nem lehet érezni,kissé kellemetlen lehet a feszengetés,de nem fájdalmas. kb 3-4 óráig tart az érzéstelenítő hatása,utána azt tényleg jön a pokoli fájdalom,kataflán az mindenre gyógyír,ha hat utána már enni is van kedve az embernek,pépeset! :) Eddig ez a tapasztalat,azt holnap nem tudom hogy fogok kinézni!
Én is nagyon szenvedtem a bölcsesség fogaimmal. 2,5 héten keresztül gyógyszereken éltem, majd amikor beláttam, hogy kegyetlenül fáj elmentem dokihoz, és megcsinálták. Az én esetemben nemcsak azt, hanem a 7-es és a 6-ost is ki kellett húzni, mert szuvas lett a bölcsességfog miatt. Másik fogamat pedig csak kihúzták, és annyi volt.
Mindenképpen menj el doktorhoz, jobb ha túl vagy rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!